La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló ultima les obres de reparació de l’emissari submarí de la xarxa de sanejament municipal. La instal·lació va patir danys en un temporal encara que ha seguit funcionat amb plena capacitat des de llavors. L’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals de la Generalitat Valenciana (EPSAR) ha finançat el 90% del cost de l’actuació, valorada en 503.208 euros.

Amb la col·laboració de la EPSAR hem solucionant els danys produïts en l’emissari submarí pel temporal Filomena, que va provocar un desplaçament de la seua conducció principal. Des de la Regidoria de Transició Ecològica continuem fent esforços per a reforçar la gestió ambiental per a evitar al màxim els riscos de contaminació en el medi marí”, ha assenyalat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

L’Ajuntament ha escomés l’obra amb el suport econòmic de l’entitat autonòmica. El Govern municipal ha destinat 50.372 euros i la EPSAR 453.355. Les obres tenen un termini d’execució de sis mesos.

L’emissari submarí és una conducció que forma part de la xarxa de sanejament del municipi i el funcionament del qual és necessari per a les adequades condicions de l’abocament de l’aigua depurada. Pel mateix s’evacuen fins a la mar les aigües depurades sobrants procedents de l’Estació Depuradora.

D’altra banda, la Regidoria de Transició Ecològica ha iniciat aquesta setmana l’expedient per a renovar la contractació del servei de vigilància i control de l’aigua depurada de l’emissari submarí, amb un pressupost de 219.590 euros per un període de quatre anys. Aquest servei s’encarrega d’analitzar les mostres de l’aigua per a garantir que l’emissari funciona de manera correcta i no es produeix un impacte en la mar.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.