La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló ha començat a realitzar el procés de comprovació d’habitatges buits de grans propietaris a través de l’empresa que ha elaborat el Pla Estratègic d’Habitatge i dels rebuts de consum de la concessionària municipal de l’aigua. La regidoria subratlla que el zona del Raval Universitari té un 18% d’habitatges buits, dos punts per damunt de la mitjana de la ciutat, segons el Pla Estratègic, i denúncia que és el barri on més força estan operant els fons voltor.

La regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, subratlla que el primer diagnòstic del Pla d’Habitatge ha llançat “ha vingut a confirmar una realitat que venim denunciant des de fa temps, com l’ús per part de les entitats financeres i fons voltor d’habitatges buits per a especular i incrementar el preu del lloguer”. Subratlla que una de les zones més afectades és el Raval Universitari, “on antigues VPO han sigut ocupades per societats, que obliguen els seus inquilins a abandonar els seus lloguers malgrat estar al corrent del pagament per a després augmentar el preu d’aquest”.

Afirma que de les 6.470 habitatges registrats en la zona estació-Raval *Universitari que recull el Pla Estratègic, 1.153 estan desocupades, mentre 1.079 són de lloguer. Del total de 6.470 s’estima que un 10% són propietat de grans tenidors.

La regidoria ressalta que les noves ordenances fiscals recullen un recàrrec d’un 50% de l’IBI d’habitatges buits de grans tenidors (amb més de deu possessions) que porten un any sense usar, al mateix temps que es congratula de que el projecte de pressupostos de la Generalitat reculla un altre impost especial per als citats habitatges deshabitats.

Així mateix, confia que la Conselleria d’Habitatge inicie un expedient sancionador contra els fons voltor de la ciutat “per abusos immobiliaris”. “No podem consentir que en plena crisi alguns especulen a costa del dret constitucional a l’habitatge”, remarca Garrido.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.