L’Ajuntament de Castelló ha sumat al portal de transparència una pàgina amb informació actualitzada i accessible sobre les gestions municipals vinculades al Benestar Animal. Aquest servei suposa el compliment d’un dels objectius comuns per a la legislatura de les àrees de Benestar Animal i Transparència, ambdues dirigides per Ignasi Garcia.

Així, tal com recullen les estadístiques, dels més de 2.557 exemplars rescatats entre 2019 i 2020, 2.025 han estat recuperats pels responsables o adoptats. Açò suposa vora el 80% dels animals rescatats a la via pública.

Per a Garcia, aquest resultat d’animals retornats és producte del “la tasca que fan les protectores i gràcies a les adopcions que fan que molts animals puguen trobar una llar”. El regidor ha recordat la importància de que els animals tinguen xip per a poder retornar-los als seus responsables i ha agraït “el gran treballs que fan les protectores”, a més d’animar la ciutadania “a col·laborar amb elles”. Garcia ha incidit en el rol que tenen les protectores a l’hora d’aconseguir “l’objectiu de sacrifici zero, ja que estes entitats són el veritable motor per aconseguir-ho”.

A més a més, l’edil ha posat l’accent en el treball de transparència “des de l’Ajuntament hem encetat un camí per saber què fem més enllà de les agendes i dels pressupostos”. Garcia ha explicat que “s’han publicat les dades sobre la recollida d’animals de la via pública per saber d’on partim per aconseguir el sacrifici zero”. Ignasi Garcia dirigeix l’àrea des de la delegació de Transparència i Bon Govern.

En detall, un total de 1.004 animals van ser adoptats després de ser rescatats de la via pública i 1.015 van retornar amb els responsables de la seua criança. El servei també ha aconseguit que sis felins tornaren a la colònia de la qual formen part.

Per espècies, els animals que amb més freqüència són rescatats són canins (84’4%), seguits pels felins (12’7%). Aus, porcins, rosegadors i equins representen el 2’72% restant dels animals rescatats de la via pública del terme municipal de Castelló.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.