Castelló reivindica el Corredor Mediterrani com a projecte estratègic per a generar ocupació

  • El ple aprova una declaració institucional a instàncies de PSPV i Compromís per a exigir les grans inversions públiques pendents

VilaWeb
Redacció
31.07.2015 - 09:49

El ple ordinari de l’Ajuntament de Castelló, que s’ha pogut seguir en directe a través del portal web http://www.castello.es/, ha ratificat la declaració institucional impulsada pels grups municipals de PSPV i Compromís en la qual es reivindica el Corredor Mediterrani com “un projecte estratègic necessari per al desenvolupament sostenible que ajude a la promoció econòmica i a la generació d’ocupació”. La declaració institucional insta al Govern central a adoptar les accions oportunes “per a garantir les inversions públiques estratègiques de la ciutat de Castelló” especialment les referides a la plataforma ferroviària d’alta velocitat.

En la declaració institucional se sol·licita expressament al Ministeri de Foment que replantege el projecte del Corredor Mediterrani entre Castelló i Tarragona “perquè hi haja dues vies amb ample internacional”. L’Ajuntament considera que el Govern d’Espanya “ha de centrar els seus esforços en completar les grans xarxes de comunicació” i recorda que el Corredor Mediterrani compta amb “el suport dels agents econòmics i socials per a exigir a la resta de administracions que es facen els esforços necessaris per a agilitar les obres públiques prioritàries”.

El ple també ha aprovat altres tres declaracions institucionals presentades pels dos grups polítics que formen el Govern municipal instant a la millora del finançament autonòmic i reivindicant el pagament del deute de la Generalitat amb l’Ajuntament de Castelló i, finalment, una instant a la Conselleria d’Educació a revisar l’arranjament escolar que va suposar la supressió d’unitats escolars en quatre col·legis de Castelló.

El vicealcalde i portaveu del Govern municipal, Enric Nomdedéu, ha mostrat la seua “satisfacció” per l’aprovació de les quatre declaracions institucionals i ha defensat que l’autonomia valenciana “està en una situació de dèficit en matèria de finançament absolutament inacceptable i malgrat açò el Govern del PP es tanca en banda a negociar”. “Per una qüestió d’ètica”, ha afegit, “també exigim a la nova Generalitat que pague els deutes que manté amb aquesta ciutat”.

En l’apartat de despatx extraordinari, s’han aprovat altres dues declaracions institucionals del grup Castelló en Moviment: la primera sol·licitant a la Generalitat que dispose els mitjans necessaris per a atendre als malalts d’hepatitis C i la segona instant a Correus perquè solucione el problema de col·lapse postal que pateix la ciutat. Finalment, s’han aprovat dues mocions conjuntes de tots els grups polítics sobre compliment dels compromisos de participació ciutadana i per a minimitzar la problemàtica dels mosquits.

Modificació de crèdit

Quant al despatx ordinari del ple s’ha aprovat, sense debat, la modificació de crèdit acordada pel Govern per valor de 2,1 milions d’euros que permetrà augmentar en 335.000 euros la partida destinada a programes d’emergència social, atendre partides que no havien sigut previstes pel govern anterior, fer front a l’excés de despesa en Publicitat i Òrgans de Govern i reposar crèdits en partides esgotades com la de Cultura.

Nomdedéu ha explicat que aquesta primera modificació de crèdit respon a dos motius. “El primer a la voluntat de l’alcaldessa i d’aquest equip de Govern prioritzar l’atenció a les famílies més necessitades i, el segon, resoldre les dificultats pressupostàries en què ens havia deixat el PP” com gastar 700.000 euros en cinc mesos en la partida d’Òrgans de Govern per a la qual s’havien previst 500.000 euros per a tot l’exercici o el sobrecost de 500.000 euros en les pistes municipals de Gaetà Huguet “que el PP va deixar en un calaix”.

“El PP ha votat a favor de la modificació de crèdit i ni tan sol ha eixit a explicar per què ha votat a favor. I l’explicació és molt senzilla: perquè els membres del Govern Municipal diem la veritat quan expliquem la situació econòmica que ens hem trobat. No s’entendria que el PP votara a favor si no fóra veritat que hi havia una factura de 500.000 euros sense pagar o que s’havien gastat 200.000 euros més del que tocava”, ha argumentat el vicealcalde i portaveu.

Presa de possessió

La sessió s’ha iniciat amb la presa de possessió de María España com a nova regidora del grup municipal del PP en substitució de l’exalcade en l’anteriorMarco i Nomdedéu legislatura, Alfonso Bataller.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any