El regidor de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, reivindica a la Generalitat Valenciana la instal·lació d’una estació fixa per a mesurar la contaminació a l’entorn del col·legi la Marina del Grau que es va anunciar per a abans de final d’any. El regidor recorda que el director general de Qualitat i Educació Ambiental de la Conselleria de Transició Ecològica i Canvi Climàtic, Joan Piquer, va avançar en febrela posada en marxa d’un mesurador permanent al Grau per a millorar la informació referent a les emissions a l’atmosfera.

L’eixida a la crisi econòmica derivada de la covid19 s’ha de basar en els nous sectors que obri i genera la transició ecològica i la necessitat de combatre el canvi climàtic. La preocupació creixent per la contaminació ha d’anar acompanyada d’un major compromís institucional per la qualitat ambiental, per aixo li hem demanat a la Conselleria de Transició Ecològica i a la Direcció de Qualitat Ambiental que ens concrete quan s’instalara l’estació fixa de mesuració de la qualitat de l’aire que es va anunciar en febrer”, explica el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

El regidor ressalta que des de l’Ajuntament treballen en el desenvolupament del primer pla de qualitat de l’aire que “garantitsca les bones condicions del que respirem i ens servisca per a dur a terme un pla d’acció per a reduir les emissions de contaminants a la ciutat i acompanyar a les empreses del Serrallo perquè potencien les seues mesures de prevenció i seguretat ambientals”.

Afirma que la Regidoria va elaborar un primer estudi preliminar “que contempla una anàlisi de modelització numèrica a càrrec del Laboratori de Medi Ambient de la Universitat Politècnica de Catalunya sobre l’impacte de les emissions del polígon del Serrallo sobre la base de les dades atmosfèriques. Ens va mostrar concentracions preocupants en determinats moments”. Després d’aquest estudi, la Regidoria de Transició Ecològica pretén que la UPC duga a terme un treball de control i seguiment en profunditat dels components orgànics volàtils (COVS) que emet el Serrallo.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.