El cicle de webinars sobre el nou Pla General de Castelló organitzat per l’Ajuntament ha comptat amb més de 700 inscrits, que s’han interessat per conéixer els detalls de l’ordenament urbanístic que defineix la ciutat dels pròxims 20 anys i que continua en exposició pública fins al 2 de febrer. Durant el cicle de tres sessions en línia que va obrir l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i en el qual han participat també el regidor d’Urbanisme, José Luis López; la directora del Pla General, Consuelo Leal; i el coordinador d’Ordenació del Territori de l’Ajuntament, Fernando Calduch, s’ha compartit amb la ciutadania el nou model de ciutat, més verda, sostenible, cohesionador i generador d’oportunitats.

“Amb aquest cicle de webinars hem obert una nova via perquè els veïns i veïnes de Castelló pogueren participar i informar-se sobre el nou ordenament urbanístic. El Pla General és un projecte de ciutat, i per això volem comptar amb la ciutadania i oferir-li l’oportunitat de continuar dissenyant conjuntament amb l’equip de govern aquest plantejament urbanístic”, ha explicat l’alcaldessa. “Amb aquest objectiu obrim una segona exposició al públic del document, a la qual no estàvem obligats legalment, i hem organitzat aquestes sessions informatives en línia”, ha remarcat la primera edila. “Estem fent els passos decisius perquè Castelló tinga aprovat enguany el Pla General que necessita, i el fem de la mà dels i les castellonenques”, ha valorat Marco.

Els tres webinars, un més centrat en el Pla General Estructural, un altre en el Pla d’Ordenació Detallat, i el tercer dedicat a les urbanitzacions, sectors perifèrics i a la Marjaleria, han generat 225 preguntes dels participants, algunes de les quals es van anar contestant en directe durant les sessions i la resta es continuaran responent via correu electrònic.

“Aquesta iniciativa de caràcter en línia està emmarcada en la segona fase d’exposició pública del Pla General, que finalitza dimarts que ve, 2 de febrer, i s’ha adaptat al context marcat per la covid-19 amb la finalitat de poder compartir el nou model de ciutat afavorint la transparència i la participació ciutadana”, ha explicat el regidor d’Urbanisme, José Luis López. Els dos documents que integren el pla continuen estant a la disposició de la ciutadania en la web www.plageneralcastello.es i poden consultar-se de manera presencial en el Menador i en la Tinència d’Alcaldia del Grau, en horari de 9.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores.

Quant als webinars, la sessió del Pla d’Ordenació Estructural i el Pla d’Ordenació Detallada, un nou urbanisme per a una nova ciutat, va aportar una visió específica sobre els aspectes ambientals, socials i econòmics d’aquest nou model urbanístic que afavoreix els espais per al vianant i prioritza la utilització racional de sòl. En concret, la sessió va incidir en el desenvolupament sostenible de la ciutat amb dades com els 382.888 metres quadrats de superfície prevista per a parc públic.

Amb el títol, El Pla d’Ordenació Detallada, la ciutat consolidada, el segon webinar va centrar la seua atenció en el model de ciutat compacta i amb infraestructura verda des de la perspectiva de l’ordenació a escala de barri, posant sobre la taula un enfocament cohesionador que eleva la qualitat de l’espai urbà i les seues possibilitats d’utilització com a espai de relació veïnal.

Finalment, la sessió El Pla General Estructural i el Pla d’Ordenació Detallada, les urbanitzacions i els sectors perifèrics, la Marjaleria, va tancar la programació de webinars abordant un dels majors reptes ambientals i urbanístics de la ciutat. De fet, les implicacions del nou ordenament per a la Marjaleria van ocupar el gruix de l’exposició, en la qual també es van tractar qüestions relatives a altres urbanitzacions com La Joquera o grups perifèrics com a Sant Bernardo-Roquetes, Benadresa-Venda Guillamón i Sant Agustí.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.