La tertúlia proscrita

Castelló reforça la informació a les comunitats de propietaris perquè realitzen l’Informe d’Avaluació d’Edificis

  • Aquest tràmit és obligatori per a subvencionar una rehabilitació i compta amb una línia d'ajudes del Consell

VilaWeb
Redacció
16.02.2022 - 18:22

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló anima a les comunitats de propietaris a realitzar l’Informe d’Avaluació d’Edificis (IEE) per a poder rebre les ajudes per a actuacions de rehabilitació. Aquest tràmit és obligatori per a edificis de més de 50 anys però també per a tots els que sol·liciten subvencions. La Conselleria d’Habitatge manté oberta fins al 20 d’abril una línia d’ajudes per a sufragar aquest treball.

Els fons de recuperació de la Unió Europea multiplicarà per dotze l’import de les convocatòries de subvencions per a rehabilitar. 8.000 de 9.000 edificis de més de 50 anys de Castelló necessiten passar l’informe d’avaluació d’edificis, una baixa execució que s’ha donat en tot l’Estat. No obstant això, cal destacar que en l’últim any la Conselleria i Ajuntament hem fet un esforç amb 400 del total de 1.000 informes realitzats a la ciutat”, explica la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

La regidora ha afegit que ara “la Conselleria reforça el procés i des de l’Ajuntament potenciem la informació en les comunitats de propietaris perquè duen a terme les actuacions necessàries. Informem que el IEE és obligatori, no sols per als edificis de més de 50 anys, si no també per als propietaris que vulguen ajudes o subvencions relatives a rehabilitació”.

Aquesta ITV d’edificis contempla una inspecció realitzada per un arquitecte o aparellador per a avaluar l’estat de l’immoble llaura previndre futurs o possibles problemes. “Es converteix en la millor eina per a diagnosticar l’estat del parc immobiliari i es presenta com una oportunitat per a fomentar la rehabilitació que necessiten els habitatges de la ciutat”, ha agregat la regidora.

La Conselleria d’Habitatge promou ajudes per a costejar el IEE, amb un pressupost inicial de 500.000 euros. Segons les condicions de l’edifici, la subvenció se situa entre el 40 i el 100%.

Poden beneficiar-se les comunitats de propietaris o persones propietàries úniques d’edificis de caràcter predominantment residencial, que hagueren formalitzat la presentació telemàtica del IEEV.CV amb posterioritat al 23 de juny de 2021.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any