La Regidoria de Neteja i Salut Pública, dirigida per Ignasi Garcia, realitza una campanya intensiva per a combatre les plagues i focus de mosquits en tot el terme municipal. L’Ajuntament de Castelló realitzarà més de 356 actuacions durant els mesos de primavera, estiu i tardor, amb productes larvicides i adulticides i amb l’objectiu de reduir les molèsties causades pels insectes.

Garcia ha explicat que “els treballs que estem realitzant estan destinats a evitar la proliferació de focus de cria” ja que “si no actuem a temps, aquests focus acaben convertint-se en plagues”. A més, “durant els mesos més calor, treballem també per a acabar amb les poblacions de mosquits adults, tal com fem des del mes de març gràcies a la renovació del contracte per allargar la campanya de tractaments intensius”, ha assegurat. L’edil ha recordat que “és importantíssim que, als terrenys privats, seguim els consells del personal tècnic i mantinguem aquests espais nets de brossa i sense recipients en què es puga acumular aigua”.

La suma de la intensificació dels tractaments, amb les condicions climatològiques i la col·laboració ciutadana han portat a una reducció en els avisos que ha rebut el consistori per molèsties o detecció de focus de mosquits. No obstant això, des de l’administració municipal han recordat que cal seguir els consells per evitar la proliferació i telefonar al 010 si es detecten punts perillosos.

Les actuacions dutes a terme per Neteja i Salut Pública durant la campanya intensiva (de març a novembre) consisteixen a aplicar tractaments larvicides i adulticides. Durant la resta de l’any (de desembre a febrer) es fan prospeccions i s’apliquen tractaments larvicides, tenint en compte la situació de cada jaciment, amb l’objectiu d’evitar que les cries arriben a l’edat adulta.

En ambos casos, els tractaments són respectuosos amb la salut de les persones i el medi ambient i es fan amb productes biològics. Els plans de xoc, el manteniment i la monitorització que es realitzen durant tot l’anys estan interconnectats i consideren les condicions meteorològiques.

Cal recordar que Castelló va assegurar la contractació del servei fins a 2023, amb opció de prorrogar-la fins a dos anys en cas que l’Ajuntament ho considera oportú i ho acorda amb l’empresa adjudicatària. El contracte va ser adjudicat pel consistori amb un valor de 200.697,98 euros.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.