L’Ajuntament de Castelló prorroga el termini informatiu del sistema de control d’accés a la zona restringida Centre-Nucli Històric a través del circuit tancat de televisió amb càmeres de reconeixement de matrícules (OCR) com a mínim un mes, de manera que no es començarà a sancionar l’1 d’octubre com estava previst, sinó que es farà com prompte al novembre.
A partir de l’1 d’octubre sí que s’enviaran notes informatives de sanció, sense multa, als titulars dels vehicles que accedisquen a la zona restringida sense estar autoritzats, com a mesura de conscienciació i perquè siguen coneixedors del nou sistema de control amb càmeres.
Es prorroga un mes el període informatiu mentre es continua treballant en el règim sancionador específic de la zona restringida Centre-Nucli Històric, de manera que el cost de les multes per infringir el nou sistema siga sensiblement menor a l’estipulat en el primer període de funcionament, equiparant-lo al que s’aplica en altres ciutats amb un sistema similar.
Així mateix, en les pròximes setmanes es donarà a conéixer una campanya informativa multiformat sobre mobilitat en general, que abordarà de forma més específica el nou sistema de control d’accessos al centre de Castelló, de manera que es reforce el coneixement ciutadà d’aquest.
Cal recordar que el nou sistema de càmeres per al control d’accessos al centre, que substitueix al de les pilones retràctils, es va activar a principis d’enguany, amb un període informatiu de l’1 de gener al 15 de febrer. Després d’uns primers mesos de funcionament, la Junta de Govern Local va acordar el 15 d’abril suspendre el sistema de control d’accés al centre amb càmeres i revocar totes les sancions imposades, obrint un nou període informatiu que en principi acabava l’1 d’octubre i que ara es prorroga.
“Apostem pel sistema de càmeres per a controlar l’entrada a una zona per als vianants com és el centre de Castelló, i contribuir així a reduir emissions i pacificar el trànsit, ja que considerem que és el millor i més eficaç sistema per a controlar els accessos després que s’hagen demostrat els dèficits del sistema de pilones retràctils, per les dificultats tècniques en el seu manteniment i les limitacions per a complir amb el seu objectiu”, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes. “Ara, ampliem el període informatiu, mentre treballem per a reduir sensiblement la quantia de la sanció per circular pel centre sense el corresponent permís”, ha apuntat.
Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.