Castelló promou un conveni amb els agents immobiliaris per a reforçar la Borsa de Lloguer Municipal

  • L'entitat col·legial ajudarà la Regidoria d'Habitatge a realitzar els contractes i fer seguiment dels mateixos

VilaWeb
Redacció
25.04.2022 - 11:20

L’Ajuntament de Castelló ha subscrit un conveni amb el Col·legi d’Agents Immobiliaris per a reforçar la promoció de la Borsa de Lloguer Municipal. La Regidoria ja va impulsar en 2021 una sèrie d’incentius per als propietaris que cediren habitatges a preus assequibles i va canviar les bases reguladores per a dinamitzar la Borsa.

“El nostre objectiu amb la Borsa de Lloguer Municipal és facilitar lloguers assequibles i frenar la pujada en el preu del lloguer. El Col·legi d’Agents Immobiliaris ens ajudarà a realitzar contracte entre arrrendatari i arrendador i dur a terme un seguiment d’aquest. Una novetat amb la qual volem potenciar encara la Borsa de Lloguer Municipal”, ha destacat la regidora d’Habitatge,María Jesús Garrido.

El funcionament de la bossa referida implica la inscripció de l’habitatge en aquesta, una vegada inscrita, l’Oficina Municipal d’Habitatge planteja la corresponent proposta de persona arrendatària, i una vegada hi ha acord entre les dues parts es procedeix a la signatura del contracte. Amb el conveni, l’Ajuntament recorre als serveis del Col·legi d’Agents Immobiliaris per a garantir els drets i interessos de la persona titular de l’habitatge i la demandant d’habitatge, i facilitar la tramitació dels contractes d’arrendament, l’Oficina Municipal d’Habitatge.

Els propietaris que cedisquen un habitatge a la Borsa rebran 1.500 euros anuals d’incentiu més ajudes per a realitzar obres a l’interior. La Regidoria d’Habitatge subratlla que la Borsa de Lloguer Municipal forma part de les actuacions que promou per a ampliar el parc públic d’habitatge i incrementar als lloguers a preus raonables.

.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any