L’Ajuntament de Castelló engega una campanya de sensibilització per a la identificació dels animals de companyia. Es tracta d’una iniciativa presentada aquest matí pel regidor de Benestar Animal, Ignasi Garcia, i el regidor de Seguretat Pública i Emergències, David Donate, per tal que les persones propietàries d’animals les identifiquen davant possibles pèrdues o eventuals fugides.
La campanya “La teua mascota és única, identifica-la”, en consonància amb la Llei de Protecció dels Animals de la Generalitat Valenciana, ressenya que les persones propietàries d’animals han d’identificar-los adequadament per garantir el seu benestar. Així, l’Ajuntament ha editat uns fullets explicatius de la campanya que pretenen sensibilitzar a la ciutadania en la importància d’aquesta qüestió.
El regidor de Benestar Animal, Ignasi Garcia, ha explicat que “a Castelló tenim l’objectiu d’assolir l’objectiu de sacrifici zero d’animals. “El xip ens permet d’una forma molt senzilla i segura poder que, en cas de que els nostres animals fugen o es perden, poder localitzar-los fàcilment i tornar-los als seus propietaris”, ha destacat l’edil.
Per part seua, l’edil de Seguretat Pública i Emergències, David Donate, ha explicat que, gràcies al xip, “els agents de la Policia Local tenen molt més fàcil la identificació dels animals i agilitza la devolució als seus propietaris”.
Qualsevol persona tenidora o responsable d’un animal ha d’acudir a un centre veterinari en el termini màxim de tres mesos des del naixement de la mascota o d’un mes des de la seua adquisició. Així, la clínica veterinària implanta la càpsula amb dispositiu electrònic que contindrà el codi alfanumèric corresponent al Registre Informàtic Valencià d’Identificació Animal (RIVIA). Aquest és el xip identificatori de l’animal que permet la seua identificació per part de la Policia Local.
Retirada de sancions
Cal tindre en compte que l’incompliment de l’obligació d’identificar els animals suposa una infracció de caràcter greu i les quanties d’aquestes poden arribar fins als 6.000 euros. Tot i això, en cas de sanció, si l’afectat demostra que s’ha acollit a aquesta campanya, la sanció serà retirada immediatament per part de l’Ajuntament de Castelló.
El consistori va adjudicar recentment el contracte de recollida d’animals abandonats per un valor de 380.000 euros. El contracte contempla el sistema d’adopció i el tractament que procedisca en aquells animals abandonats, rodamons o perduts arreu del terme municipal.
Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.