El Consell Rector del Patronat Municipal de Festes de Castelló preveu aprovar en la sessió ordinària convocada per a dilluns que ve, 26 d’octubre, les propostes de subvencions nominatives corresponents a l’any 2020, per un import total de 211.800 euros. Unes ajudes que percebran les 19 gaiates de la ciutat, la Federació de Colles, la Gestora de Gaiates, l’Associació de Festes de Carrer; i la Germandat dels Cavallers, la Colla del Rei Barbut i la Colla Bacalao com a ens vinculats.

«Des del Patronat Municipal de Festes aprovarem dilluns que ve les ajudes a les gaiates, les Festes de Carrer, les colles i els ens vinculats que corresponen a enguany. El món de la festa percebrà així les subvencions per més de 200.000 euros en un any complex i marcat per la pandèmia del coronavirus i les mesures per a pal·liar els seus efectes», ha explicat el regidor de Festes, Omar Braina.

Així, en el pròxim Consell Rector de Festes es preveu aprovar una subvenció nominativa de 10.500 euros per a cadascuna de les 19 gaiates, que suposen un total de 199.500 euros. Per a la Federació de Colles, l’ajuda és de 2.250 euros; per a la Gestora de Gaiates, 1.500 euros; i per a l’Associació de Festes de Carrer, 900 euros. La Germandat dels Cavallers percebrà 3.000 euros, la Colla del Rei Barbut, 2.700 euros, i la Colla Bacalao, 1.950 euros.

Pel mateix consell passaran les propostes d’aprovació dels comptes justificatius de l’any 2019 de nou festes de carrer, per 1.500 euros cadascuna. Són per a les associacions culturals: Carrers Verge de Lledó i Lope de Vega; Confraria Clavaris Sant Antoni Abat; Festes Verge del Carme; San Francisco i Clara de Asís; Santa Bàrbara; Sant Roc de la Vila; Sant Nicolau; Carrer Sant Blai; i Sant Roc Cassola-Canyaret. I també s’abordaran altres cinc propostes d’aprovació de comptes justificatius de l’any 2019 de cinc festes de barri i grups perifèrics, per 1.500 euros cadascuna: Associació de Veïns el Saboner; Sant Agustí i Sant Marcos; Associació de Veïns Aduana; Carretera Borriol, Roser i Adjacents; i Associació de Veïns Grup Reis Carretera l’Alcora.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.