La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló ha presentat la Guia Educadora per al nou curs acadèmic. El document ofereix més de 60 propostes educatives, culturals i lúdiques per aprofundir en l’aprenentatge al llarg de l’any. Les activitats s’ofereixen als centres educatius, per organitzar eixides i excursions, i també a les famílies interessadesEl regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha explicat que es tracta d’una guia “molt completa, amb diversitat de propostes que enriqueixen l’aprenentatge de l’alumnat amb valors socials.

En aquesta nova edició pel curs acadèmic 2021-22, l’Ajuntament ha confeccionat dues guies, una per l’alumnat d’infantil i primària, i altra per secundària, batxillerat i cicles formatius. Les activitats reforcen l’ensenyament dels centres educatius amb iniciatives de diverses temàtiques: sostenibilitat i medi ambient, igualtat de gènere, cultura i patrimoni de la ciutat, alimentació saludable o conscienciació social.

La Guia Educadora canalitza activitats i formació, amb la qual col·laboren tots els òrgans de govern i que reforça l’educació més enllà de les aules. “Agraïm la col·laboració de tothom en aquest projecte que busca incentivar l’aprenentatge social en totes les etapes de l’escolarització, dins del projecte de Ciutat Educadora”, ha destacat Mezquita.

Posem a l’abast dels centres educatius i de les famílies una àmplia oferta d’activitats que complementaran la tasca educativa, que serviran per ajudar al seu creixement personal i la seua salut, perquè la formació i el coneixement en aquesta etapa vital és fonamental”, ha assegurat Mezquita.

Així, la Guia Educadora 2021-22 és una ferramenta amb la qual col·laboren totes les àrees de govern de la ciutat i que reforça l’educació més enllà de les aules. Les propostes estan pensades per edats i cursos acadèmics, en funció del nivell d’aprenentatge, la dificultat de comprensió o les temàtiques. Així, per infantil i primària s’ofereixen propostes de caire lúdic, com d’animació, foment de la lectura, hàbits de menjarcontacte amb la natura o jocs tradicionals. Pel que fa a secundària, batxillerat i FP, les propostes promouen la biodiversitat, el reciclatge i la sensibilitat ambiental, el patrimoni de Castelló o el consum responsable. Així mateix, també s’inclou formació en igualtat de gènere, prevenció de les drogaddiccions, l’assetjament escolar o la recerca de feina.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.