L’Ajuntament de Castelló ha realitzat pagaments a proveïdors per més de 64 milions d’euros des de l’aprovació del Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es va decretar el primer estat d’alarma que va implicar una reorganització dels serveis públics i els recursos humans del consistori. Durant l’últim any, el govern municipal ha donat prioritat al pagament a autònoms i petites empreses que presten serveis a l’Ajuntament, reduint fins i tot el període mitjà de pagament (PMP), que s’ha situat en 13,67 dies, menys de la meitat del límit permés, que és de 30 dies.

“En els últims mesos hem centrat els esforços de gestió econòmica a donar estabilitat al teixit empresarial castellonenc prioritzant el pagament a petites i mitjanes empreses i autònoms, de manera que els proveïdors no vegen agreujats els efectes de l’emergència sanitària i social”, ha explicat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. “Hem treballat per a garantir una injecció de liquiditat que esmorteïra els efectes de la covid-19 en l’economia local i les dades de balanç són positius, amb més de 64 milions abonats amb un període mitjà de pagament de 13 dies, molt més sota del permés”, ha destacat el regidor d’Hisenda, David Donate.

Quant al període mitjà de pagament a proveïdors, no sols s’ha mantingut pràcticament en la meitat del límit permés durant tots els mesos de crisi sanitària per la covid-19, sinó que en plena pandèmia fins i tot ha arribat a situar-se en 9,61 i en 9,39, al juliol i octubre del 2020, respectivament, que són els registres de PMP més baixos, com a mínim, dels dos últims anys.

Aquestes dades posen de manifest la voluntat de l’Ajuntament de Castelló de contribuir a mitigar els efectes de la crisi sanitària entre la ciutadania, ajudant així a la recuperació social i econòmica de la ciutat i sent l’administració més pròxima i la que injecte liquiditat al teixit econòmic local.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.