La Regidoria de Feminismes i LGTBI, encapçalada per Verònica Ruiz, obri el període de matriculació de l’escola de matí i de vesprada per al curs 2021-2022. El Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO) de l’Ajuntament de Castelló ofereix el servei a tots els centres públics d’educació primària i infantil, així com als centres d’educació especial de la ciutat, per a alumnes d’entre 3 i 12 anys.

Ruiz ha destacat que “l’escola de matí i vesprada afavoreix la conciliació laboral i familiar i, per tant, facilita la igualtat d’oportunitats, alhora que promou l’educació en valors i permet afavorir la inclusió, ja que des del curs passat l’oferim també als centres d’educació especial”. L’edil ha recordat “els preus del servei són accessibles per a que totes les famílies puguen accedir-hi”.

Per la seua banda, el regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha incidit en la idea que “aquest servei permet una educació més enllà de les aules i, sobretot, complementa el dret fonamental a l’educació”. L’edil ha volgut agrair la col·laboració dels centres de la ciutat en l’organització dels espais que acolliran aquest servei en què “se seguiran els mateixos protocols sanitaris que a la resta del centre per a garantir que totes les aules són segures”.

Així doncs, l’alumnat podrà acudir a l’Escola de Matí les 7.30 del matí fins a les 9.00 hores, quan s’inicien les classes, mentre que per la vesprada, els i les alumnes iniciaran les activitats a les 17.00 i fins les 18.30 hores. La proposta d’activitats educatives busca fomentar la igualtat així com l’educació en valors, amb dinàmiques diverses, les quals complementen la formació que ja rep l’alumnat al centre.

Per tal que el servei es puga dur a terme, cada centre ha de comptar amb un mínim de huit matriculacions, tant en horari de matí com de vesprada. A més a més, els centres han de proporcionar un espai amb les condicions adients on es desenvoluparà l’activitat, a banda d’una autorització per permetre l’ús de les instal·lacions.

El preu de la inscripció 25 euros per a l’escola de matí o de vesprada. Si les famílies volen inscriure les xiquetes i els xiquets a ambdós torns, el preu és de 40 euros. Cal destacar que tant la inscripció com la baixa es poden realitzar durant qualsevol moment del curs, de manera que el servei s’adapta a les necessitats de les famílies amb flexibilitat.

Mitjançant el web municipal, les famílies interessades poden descarregar els impresos per a la matriculació per presentar-los a l’empresa acompanyats del rebut de la matrícula corresponent a la primera mensualitat. Tota la documentació es pot remetre també a l’adreça electrònica de l’empresa encarregada del servei (escolamatinera@ocagrup.es). Aquesta informació es pot ampliar al 010 o al telèfon del Servei d’Igualtat d’Oportunitats de l’Ajuntament de Castelló, el 964 25 19 79.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.