Les obres de la unitat d’execució 54-UE-R de Castelló s’han recepcionat hui, dignificant més de 55.000 metres quadrats en els voltants del grup Perpetu Socors, en la zona del col·legi Guitarrista Tàrrega. El regidor d’Obres i Projectes Urbans, José Luis López, acompanyat de tècnics municipals, ha supervisat hui els treballs, que s’han executat en els últims mesos amb un pressupost de 210.900 euros.

“Amb aquestes obres d’urbanització hem posat en valor l’entorn de Perpetu Socors, millorant els equipaments i les zones verdes d’aquest grup perifèric del districte sud”, ha assegurat López. “Aquest projecte d’urbanització és un dels que es va quedar sense acabar a causa de l’anterior crisi, i l’Ajuntament l’ha assumit per a posar en valor l’entorn urbà i millorar la qualitat de vida del veïnat”, ha apuntat l’edil.

La superfície en la qual s’ha actuat té 55.832 metres quadrats i se situa en uns terrenys próxims amb el municipi d’Almassora. Limita a l’oest amb el col·legi Guitarrista Tàrrega, a l’est amb el grup Perpetu Socors, al sud amb el camí la Ratlla d’Almassora i al nord amb l’avinguda Camp de Montiel i sòl de particulars. La intervenció s’ha centrat en dues zones verdes; les places de la Manxa i Muntanya Aragó; i en una zona esportiva. Es tracta d’una unitat d’execució que complementa a la 55-UE-R, amb la qual es dignificava l’entorn del centre de salut de Perpetu Socors.

Els treballs han consistit en la reparació dels elements de l’espai públic afectats, així com el subministrament i instal·lació de mobiliari urbà que van ser col·locats en el seu moment per l’agent urbanitzador, a més de les reparacions necessàries en les instal·lacions i jardineria existents. Així mateix, s’han instal·lat pèrgoles de fusta i jocs infantils.

Entre altres actuacions, també s’ha prolongat la rampa existent en la plaça Muntanya Aragó per a evitar embassades al principi de la mateixa i s’ha dotat d’una rampa similar a l’accés al vestíbul de l’edifici en la plaça de la Manxa. A més, s’han construït dos passos sobreelevats en l’avinguda Camp de Montiel, cantonada al carrer Sierra Alcaraz i al carrer Calar del Món, amb la finalitat d’alentir i controlar la velocitat del trànsit rodat. També s’ha intervingut sobre la xarxa de drenatge de la zona, reparant l’existència d’escomeses en el seu entroncament amb la canalització principal i s’han col·locat embornals de recollida d’aigües pluvials en zones on es produeixen embassades als carrers.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.