L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria d’Ocupació, preveu injectar aquest 2021 més de 830.000 euros per a continuar impulsant polítiques actives i generant oportunitats laborals en el marc del Consorci del Pacte Local per l’Ocupació de Castelló, l’entitat integrada pel consistori al costat de les organitzacions sindicals i les organitzacions empresarials per a dissenyar, promoure, gestionar i avaluar accions i programes per a la creació d’ocupació, la inserció sociolaboral i el desenvolupament econòmic, empresarial i social de Castelló.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que aquesta injecció de l’Ajuntament al Pacte per l’Ocupació és reflex de la “aposta clara d’aquest govern municipal per les polítiques actives d’ocupació i el foment de les accions dirigides a generar noves oportunitats laborals”. En aquest sentit, la regidora d’Ocupació i vicepresidenta del Consorci, Patricia Puerta, ha recordat que el Pacte Local per l’Ocupació es va constituir en 2010, però no comptava ni amb personal adscrit ni pressupost des de 2013 a 2015. “Quan arribem al govern municipal ens trobem amb un pressupost a zero, per això, i conscients de la importància d’impulsar aquest organisme, el dotem de personal i pressupost com demostra la nova partida de 830.000 euros per a aquest 2021”, ha apuntat.

La proposta de pressupost i el calendari de la seua tramitació han passat aquest dimecres pel consell rector del Consorci del Pacte Local per l’Ocupació. En total, el pressupost previst ascendeix a 949.543,64 euros, dels quals 829.543,64 euros és l’aportació municipal (que manté el mateix pressupost que l’any passat), i es preveu la seua aprovació definitiva el pròxim 24 de març.

La regidora d’Ocupació ha recalcat l’aposta i l’impuls donat pel govern municipal al Pacte per l’Ocupació des de 2016, després d’anys sense recursos ni personal. “Ara el Consorci compta amb una plantilla de quinze persones i una estructura, en la qual participen els agents del territori, amb la qual desenvolupar i executar les línies del Pla Estratègic d’Ocupació de Castelló”, ha explicat. Porta destaca que en aquests cinc anys es “revitalitzat” el Consorci i “s’ha aconseguit construir una estructura àmplia de serveis orientats a l’ocupació i al desenvolupament socioeconòmic de la qual abans es mancava”.

En la reunió del Consell Rector del Consorci també s’ha adonat del balanç d’actuacions de l’àrea d’Ús de l’Ajuntament de Castelló que va comptar l’any passat amb un pressupost global de 7,7 milions d’euros i les polítiques dels quals han aconseguit crear 742 llocs de treball l’any 2020, 452 d’elles de manera indirecta. “Una dada que demostra com, en un any tan complicat a causa dels efectes de la pandèmia, les polítiques municipals impulsades continuen generant oportunitats laborals”. 

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.