L’Ajuntament de Castelló iniciarà la setmana vinent el cicle de webinars informatius sobre el Pla General. La primera de les sessions virtuals està prevista per al dimecres 13 de gener a les 18.00 hores i abordarà El Pla General Estructural i el Pla d’Ordenació Detallada, un nou urbanisme per a una nova ciutat. Dirigit a la ciutadania en general i als agents socials, en aquest primer webinar participarà el regidor d’Ordenació del Territori, José Luis López; el coordinador d’Ordenació del Territori, Mobilitat i Àrea Metropolitana, Habitatge, Sostenibilitat Ambiental i Agricultura, Fernando Calduch; i l’Arquitecta Cap de Secció d’Ordenació i Gestió Urbanística i Territorial i Directora del Pla General, Consuelo Leal.

Les inscripcions a aquesta proposta en línia, que continuarà amb altres dos webinars (previstos per als dies 19 i 22 de gener, també a les 18.00 hores) estan disponibles en la pàgina web www.plageneralcastello.es.

Aquest primer webinar abordarà el nou model de ciutat que defineix el Pla General, a través dels dos documents que l’integren: el Pla General Estructural i el Pla d’Ordenació Detallada. Així, “es donarà compte dels detalls d’un ordenament urbanístic que promou un ús sostenible, racional i realista del sòl, cohesionant la ciutat. Un planejament per a fer de Castelló una ciutat més verda, moderna, amable, inclusiva i atractiva, que genere noves oportunitats i millore la qualitat de vida de la ciutadania”, segons ha detallat l’alcaldessa, Amparo Marco.

“És una proposta que contempla més de cinc milions de metres quadrats en sòl urbanitzable sense renunciar a la protecció ambiental del territori, i incorpora la infraestructura verda, que fa compatible el desenvolupament urbanístic amb els objectius de protecció del territori mitjançant una xarxa de corredors ecològics i connectors funcionals”, ha apuntat l’edil d’Ordenació del Territori, José Luis López. La mobilitat sostenible és un altre dels eixos d’aquest nou planejament, així com la incorporació de la perspectiva de gènere.

“La transparència i la participació han definit les primeres fases d’aquest Pla General i continuem apostant perquè continuen vigents en aquesta fase que ens porta cap a l’aprovació definitiva”, ha assegurat el segon tinent d’alcaldia, Ignasi Garcia. El regidor, al capdavant de les àrees de Transparència i Bon Govern, ha destacat que el Pla General “ha de marcar el futur de Castelló quant a l’ordenació urbana, però també a les infraestructures i els serveis que tindrem i per això les aportacions de la ciutadania són bàsiques”.

Per part seua, el tercer tinent d’alcaldia, Fernando Navarro, ha destacat que aquestes sessions ajudaran a implicar la ciutadania en el planejament de la ciutat i serviran “per a posar en valor el nou paradigma urbanístic de Castelló, que aposta per una ciutat sostenible i verda i situa a la ciutat en l’avantguarda de l’urbanisme”.

Aquesta segona fase d’exposició pública del Pla General de Castelló, que es va obrir el passat 5 de gener i es tancarà el 2 de febrer, segueix les premisses de transparència i participació que han guiat tot el desenvolupament del nou planejament urbanístic. Els dos documents que integren el Pla General (Pla General Estructural i Pla d’Ordenació Detallada) poden consultar-se en línia en les webs www.plageneralcastello.es i www.castello.es.

A més, a partir del pròxim dilluns, 11 de gener, la documentació estarà disponible també per a la seua consulta presencial en el Menador i en la Tinença d’Alcaldia del Grau, en horari de 9.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores de dilluns a divendres; i de 10.00 a 13.00 hores, els dissabtes.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.