L’Ajuntament de Castelló activa la campanya “Fes el teu escocell”, una iniciativa d’embelliment de l’arbrat urbà dels barris amb la qual posa a la disposició de la ciutadania 264 escocells disponibles per a la cura, plantació de flors i embelliment de l’entorn urbà.

Els escocells són els buits de terra que queden entre la vorera i els arbres plantats en la mateixa i que tenen com a funció arreplegar l’aigua de pluja i facilitar el desenvolupament de l’arbrat en espais urbans. Amb aquesta campanya els castellonencs podran seleccionar l’escocell de la plaça o vorera de sota la seua casa o més pròxim per a poder cuidar-ho, plantar plantes aromàtiques, florals o altres espècies vegetals que permeten embellir el seu barri i l’arbrat de la ciutat.

La campanya s’inicia amb sis xarrades de jardineria urbana impartides per la florista Susana Cabedo que comencen aquest dissabte a les 12 en la plaça Doctor Marañón i que són itinerants pels sis districtes de la ciutat. En elles s’expliquen consells de jardineria urbana, es mostren les espècies més indicades per a plantar en els escocells i es regala un kit de jardineria per al treball en l’escocell, per als assistents inscrits en la campanya.

Per a participar en la campanya, els castellonencs poden triar el seu escocell de forma manual mitjançant inscripció en les xarrades o de forma digital a través de la web www.feselteuescocell.com. El mapa d’escocells es pot consultar en la web. La seua elecció es desenvolupa a través d’un formulari de sol·licitud.

El calendari de xarrades de la campanya i de punts de sol·licitud és el següent:

Districte Est

Plaça Doctor Marañón | Dissabte 15 de setembre a les 12 h

Districte Nord
Plaça Joan XXIII | Dissabte 22 de setembre a les 12 h

Districtes Centre i Sud

Plaça Mar de Barents | Dissabte 25 de setembre a les 12 h

Districte Grau
Plaça Museu de la Mar | Dissabte 6 d’octubre a les 12h

Districte Oest
Parc Ramón Boera | Dissabte 13 d’octubre a les 12 h
Parc Botànica Carmen Albert (Raval Universitari, al costat del pont Segle XXI) | Dissabte 20 d’octubre a les 12 h

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb