Castelló impulsa sinergies entre productors de la Fira de la Taronja i la restauració per a fomentar el consum de proximitat

  • Transició Ecològica promou fins al 31 de març Degusta Taronja, en la qual participen 15 locals i citricultors de la Fira de la plaça Fadrell

VilaWeb
Redacció
09.03.2022 - 16:36

La primera edició de Degusta Taronja impulsa sinergies entre les productores i productors de cítrics locals amb el sector de la restauració i promou canals curts de comercialització i consum de proximitat, una de les mesures en les quals treballa la Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló per a ajudar al sector en el seu Pla de Reactivació Agrària.

Aquesta iniciativa ha connectat a productores de la Fira de la Taronja amb 15 locals de restauració de la ciutat. Fins al 31 de març ofereixen diverses degustacions, que juguen amb el dolça i el salat, mostrant la potencialitat i versatilitat culinària del cítric. L’objectiu és reforçar el consum local en la cadena alimentària del sector primari i promoure aliances entre restauradors i citricultores. 

Alguns s’han desplaçat fins a la plaça Fadrell per a triar la parada, Silvia de Le Bistrot assegura que necessita veure el gènere i conéixer a les persones que hi ha darrere per a poder crear l’elaboració. Antonio García de la Fleca Blanch també va visitar la plaça Fadrell; pel seu costat, Adrián Hita de Suglaglu es va reunir amb Lidón per a entendre el paisatge on se situen els tarongers i poder plasmar-lo en el seu plat, fins i tot va seguir el seu consell de no pelar la taronja a ganivet perquè perd acidesa, així les pela a mà per a preservar la seua essència. Botiga de la Figa fins i tot ha pujat una foto a xarxes amb Tico Blasco amb les seues taronges varietat navelate i anima als seus seguidors a acudir a la Fira de la Taronja. I Pablo Tena, cuiner de Casalduch 16 va descobrir a través d’aquesta iniciativa la Fira i des de llavors que sol passar quan pot.

L’organització de Degusta Taronja, Terrenae, va repartir una mostra de taronges de les citricultores pels restaurants, vinculant a l’agricultor més adequat a cada local per a facilitar que les elaboracions continguen el cítric de la plaça Fadrell. 

Amb aquesta iniciativa fomentem els canals curts de comercialització i el consum de proximitat per a propiciar un preu just en les agricultors i agricultors i potenciem la unió entre les productores de la Fira de la Taronja amb la xarxa local de restauració de la ciutat. És una primera experiència que es compagina amb tallers, jornades amb degustacions i showcooking”, ha indicat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.


Les persones interessades a provar algun dels productes es poden informar en el web degustataronja.com

Els locals participants són: Aqua, Fleca Pastisseria Antonio Blanch, Ataula, Alessandro Maino, L’Adrogueria, Absentia, Botiga de la Figa, Chez Conchita, Dama Blanca, Le Bistrot, La Birreria, Casalduch 16, Cigró, Suglagu, Instint Carnívor.


Cal recordar que una de les línies d’actuació del Pla de Reactivació Agrària passa per promoure la comercialització en canals curts i quilòmetre zero.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any