L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat avui per primera vegada en el Consell Rector de la Xarxa Innpulso (Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació), després que l’Ajuntament de Castelló fóra triat el mes de setembre passat per a entrar a formar part d’aquest. Una trobada telemàtica en la que s’ha aprovat el nou pla de treball de l’associació, que s’ha elevat després al ple de la xarxa celebrat també aquest matí.

“El Consell Rector de la Xarxa Innpulso ha aprovat el nou pla de treball de l’associació, que passa per impulsar la recuperació de les nostres ciutats a través de la innovació, treballant units, en col·laboració i aprofitant les sinergies per a seguir avant en moments complicats com aquest”, ha assegurat l’alcaldessa, Amparo Marco. “La nova estratègia de la xarxa de ciutats de la ciència i la innovació se centra en la innovació integral, amb quatre objectius: polítiques socials, territoris intel·ligents, polítiques econòmiques i governança intel·ligent”, ha detallat Marco.

La Xarxa Innpulso es presenta així com catalitzadora davant la recuperació, reconeixent la necessitat de reactivar el sistema econòmic per a avançar cap a un nou model productiu més sostenible i més intel·ligent. “Les ciutats estem gestionant, en l’àmbit de les nostres competències, una crisi sanitària d’impacte mundial, per la qual cosa és fonamental treballar de manera coordinada per a adaptar-nos a les circumstàncies i fomentar la innovació com a palanca de transformació i desenvolupament”, ha apuntat l’alcaldessa.

Així, per a l’any vinent, els objectius principals de la Xarxa Innpulso passen per impulsar una planificació sostenible i sòlida basada en estratègies globals, europees i nacionals com les oferides pel European Green Deal, l’Agenda Urbana, buscant respostes en el desenvolupament sostenible en termes socials, mediambientals i econòmics. Així mateix, es pretén abordar la innovació des del prisma de la col·laboració públic-privada a la recerca de nous mecanismes estables de diàleg entre el sector públic i privat que permeten dinamitzar l’ecosistema local millorant l’eficiència del model productiu i la qualitat de vida de les persones.

 

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.