El projecte d’urbanització de l’últim tram del carrer Carcaixent de Castelló, que connectarà el vial amb la ronda de circumval·lació, entra en la seua recta final. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor d’Urbanisme, José Luis López, han visitat les obres, que permeten prolongar Carcaixent des de l’encreuament amb el carrer Pintor Soler Blasco fins a la ronda Est. Són uns 200 metres en línia recta que, a més de reordenar la mobilitat al costat de les dues dotacions públiques i la millora de la seguretat viària, contribuiran a endreçar l’entorn del col·legi Blasco Ibáñez, especialment de l’àrea d’Infantil.

“La prolongació del carrer Carcaixent de Castelló permetrà obrir una nova connexió amb la ronda Est, millorant la mobilitat i la seguretat viària de la zona, al mateix temps que suposarà l’adequació de l’entorn del col·legi Blasco Ibáñez i del centre de salut Ferran el Catòlic, urbanitzant un terreny que fins ara era un descampat”, ha explicat l’alcaldessa.

“La intervenció consisteix a prolongar la secció amb què ja compta el primer tram de Carcaixent, entre Ferran el Catòlic i el carrer Pintor Soler Blasco, és a dir, dos carrils de circulació, zona d’aparcament i voreres”, segons ha detallat el regidor d’Urbanisme. Quan es complete l’execució de l’obra, el col·legi Blasco Ibáñez ocuparà tota una poma delimitada per quatre vials. Cal destacar que la millora de l’entorn del centre educatiu, tant des del punt de vista de la mobilitat com de la seguretat viària, i l’eliminació del descampat situat al costat del col·legi, respon a una reivindicació històrica de la comunitat educativa.

Per a poder iniciar aquesta actuació, l’Ajuntament va gestionar al llarg de l’any 2019 les expropiacions de sòl necessàries, valorades en uns 370.000 euros. Quant a l’obres en si, es van adjudicar a Omega Ingenia y Obras, S.L., per un import de 341.000 euros.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.