Castelló i la CHJ plasmen en un protocol les obres per a augmentar la capacitat de la desembocadura del Riu Sec

  • Marco destaca la col·laboració entre totes dues administracions per a atendre una demanda històrica i impulsar un projecte estratègic

VilaWeb
Redacció
04.04.2022 - 16:03
L’Ajuntament de Castelló i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) signaran un protocol d’intencions per a promoure la redacció del projecte i l’execució de les obres a realitzar a l’entorn de la desembocadura del Riu Sec, en el marc del Pla de Gestió de Riscos d’Inundació, aprovat pel Reial decret 18/2016, de 15 de gener, amb l’objectiu d’augmentar la capacitat de desguàs. El document ha passat avui per la Comissió d’Estudi Permanent de Sostenibilitat i Ordenació del Territori i s’elevarà a Junta de Govern Local per a ser signat pròximament per totes dues parts.

En aquest protocol es contemplen les futures actuacions a realitzar per cada administració en l’àmbit de les seues competències. Així, es recull que correspondrà a la CHJ la redacció d’un projecte constructiu i l’execució de les obres relatives a actuacions de millora de la capacitat de la canalització existent amb la construcció de nous murs de major altura localitzats en tots dos marges de la canalització del Riu Sec. Quant a l’Ajuntament, li correspondrà la redacció d’un projecte constructiu i l’execució de les obres relatives a l’adequació del pont de la CV-1501 per a augmentar la capacitat d’evacuació del riu.

“Amb aquest protocol es plasma un treball conjunt entre l’Ajuntament de Castelló i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a impulsar un projecte estratègic de ciutat que atenga una demanda històrica i done solució als problemes d’inundabilitat que es produeixen després d’episodis de fortes precipitacions”, ha ressaltat l’alcaldessa, Amparo Marco, posant en valor la col·laboració entre les administracions públiques per a agilitzar aquests projectes de ciutat que reverteixen en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania.

El regidor d’Urbanisme, José Luis López, per part seua, ha destacat que l’Ajuntament avança de manera paral·lela en el projecte de canalització del Barranc del Sol al seu pas per Sant Agustí i Sant Marcos, amb una intervenció valorada en 2,5 milions d’euros que té com a objectiu acabar amb els problemes d’inundació en la zona. Amb aquesta actuació es pretén atallar els problemes d’inundació que actualment es produeixen durant episodis de pluges en la zona del Barranquet i Quadra Segona. Per a això, s’ha previst l’execució d’un col·lector de pluvials amb una longitud aproximada de 735 metres sota el carrer actual que capte les aigües en la intersecció entre el Barranc del Sol i el Camí de la Quadra Segona fins als marcs executats per les obres de soterrament del tren. Així mateix, en aquest projecte es preveu la reposició dels serveis existents, les voreres i els vials afectats per les obres.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any