La tertúlia proscrita

Castelló habilita el polifuncional del Grup Sant Agustí i Sant Marc per a la recollida d’ajuda humanitària a Ucraïna

  • L'Ajuntament activa el mail ciutatrefugi@castello.es per a canalitzar oferiments i resoldre dubtes sobre procediments d'acolliment o altres qüestions

VilaWeb
Redacció
07.03.2022 - 20:21

L’Ajuntament de Castelló ha habilitat l’edifici polifuncional del Grup Sant Agustí i Sant Marc per a la recollida d’ajuda humanitària a Ucraïna. L’edifici, situat al carrer Barranquet a l’altura del carrer Córdoba, estarà habilitat a partir d’aquest dimarts i serà el centre de recollida de material establert per a la ciutat de Castelló al qual ha d’acudir la ciutadania que vaig desitjar ajudar al poble ucraïnés en el marc de la coordinació establida per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i la Generalitat.

Així, aquest edifici s’habilita com a punt de lliurament de l’ajuda humanitària consistent en material sanitari de primers auxilis, aliments no peribles (evitar vidre), material tèxtil de tipus tèrmic, material d’higiene i material de refugi (tendes de campanya, carpes, sacs de dormir, bateries, etc.). El centre estarà obert des de la vesprada d’aquest dimarts i donarà servei en horari de 16.00 a 20.00 hores.

L’Ajuntament de Castelló col·labora així amb la FVMP i la Generalitat en la recollida de material humanitari amb destinació a diversos centres logístics de Polònia, des d’on es distribuirà el material a Ucraïna a través de corredors humanitaris i per part del govern ucraïnés.

D’altra banda, l’Ajuntament ha habilitat també l’adreça de correu electrònic ciutatrefugi@castello.es per a canalitzar els oferiments d’ajuda humanitària per a Ucraïna per part de la població castellonenca, així com per a realitzar consultes sobre procediments legals d’acolliment o resoldre dubtes i altres qüestions relacionades amb l’ajuda al poble ucraïnés.

Des del consistori s’ha optat per habilitar aquesta adreça de correu electrònic com a canal per a obtindre informació i perquè els i les veïnes de la ciutat que desitgen col·laborar i oferir ajuda material o un altre tipus de recursos, tinguen un canal oficial municipal al qual dirigir-se per a saber com actuar.

El govern municipal ha posat en marxa aquesta mesura per a dirigir a una única direcció tots els oferiments que estaven arribant al consistori i donar reposada als dubtes de la ciutadania a situacions com, per exemple, com poder col·laborar en l’acolliment de famílies refugiades. En aquest sentit, a través de ciutatrefugi@castello.es s’informarà dels procediments legals d’acolliment i de quines entitats, associacions o institucions dirigir-se en el cas de voler posar a disposició pisos o habitatges buits.

Cal recordar que l’Ajuntament va convocar la setmana passada a la taula tècnica de Castelló Ciutat Refugi després de l’atac de Rússia a Ucraïna. Una reunió a la qual van assistir les entitats que tenen programa d’acolliment a la ciutat i que són Accem, APIP-ACAM, Creu Roja i Càritas.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any