El programa d’orientació laboral de la Llançadora Connecta Ocupació de Castelló, que compleix la seua cinquena edició, compta amb 17 participants (13 dones i 4 homes) en desocupació, que estan aprenent a fer un pla de prospecció laboral i actualitzar el seu currículum; assajar entrevistes de treball, reforçar competències transversals i digitals, i contactar amb empreses. Els representants de les entitats impulsores i col·laboradores de la iniciativa, com l’Ajuntament de Castelló, han realitzat hui una visita virtual amb els participants, per a veure les activitats que estan fent en format digital per a reactivar la seua cerca de treball. Al costat del consistori, hi ha hagut representació de la Fundació Santa María la Real i la Fundació Telefònica.

“La Llançadora Connecta Ocupació ofereix orientació especialitzada i recursos per a millorar l’ocupabilitat amb l’objectiu d’incrementar les possibilitats d’inserció laboral, es tracta d’un programa amb el qual es poden adoptar noves habilitats a través d’una formació nova, integral i transversal”, ha explicat la regidora d’Ocupació, Patricia Puerta, destacant que aquesta edició ofereix noves oportunitats per a les persones en situació de desocupació.

L’objectiu de la videoconferència ha sigut que els representants de les entitats promotores d’aquest programa, que compta amb el finançament del Fons Social Europeu a través del Programa Operatiu POISES, conegueren als seus 17 participants, les activitats que han desenvolupat des del seu inici, a la fi de novembre, i les que tenen previstes fins a finals d’abril per a reactivar la seua cerca de treball, millorar la seua ocupabilitat i fomentar la seua inserció laboral en el mercat actual.

La responsable de la Llançadora Connecta Ocupació de Castelló, Carla Hervás, ha explicat en la reunió que hi ha 17 participants: 13 dones i 4 homes en situació de desocupació, amb edats compreses entre els 29 i els 60 anys, i amb diversos nivells formatius (sense estudis, Educació Bàsica, Formació Professional i estudis universitaris). Hi ha qui busca el seu primer treball i qui persegueix una nova oportunitat laboral després d’anys d’experiència en diferents sectors, com a Administració o Educació, entre altres.

“Des de Castelló Crea-Agència de Desenvolupament Local valorem molt positivament el projecte Llançadora Connecta Ocupació. L’Ajuntament posa a disposició les dependències municipals del Centre Municipal de Formació Tetuan XIV per al seu desenvolupament. Així mateix, l’equip de l’ADL, ha col·laborat en la difusió del programa i també té previst una sessió informativa sobre els serveis oferits per l’ADL: emprenedoria, formació, orientació laboral i intermediació”, ha assenyalat la cap de l’Agència de Desenvolupament Local de l’Ajuntament, Remedios Pavón.

Així mateix, ha destacat que fa 5 anys que el consistori col·labora amb el programa, ja que ha demostrat ser una bona eina d’inserció per a les persones desocupades, donant una taxa mitjana d’inserció a la finalització del mateix del 71%. A més, les persones participants en totes les edicions han manifestat una satisfacció molt alta amb aquest programa.

Diversos participants han intervingut per a explicar les activitats que fan en la llançadora per a reactivar la seua cerca de treball. Realitzen dinàmiques d’intel·ligència emocional per a aprendre a desenvolupar un pla de prospecció laboral i enfocar el seu objectiu professional; i aprenen nous programes per a actualitzar el seu currículum. Durant les pròximes setmanes assajaran entrevistes de treball per a guanyar confiança i seguretat en els processos de selecció reals als quals s’enfronten; trauran partit al telèfon intel·ligent i les xarxes socials per a la cerca d’ocupació en línia; realitzaran mapes d’ocupabilitat; i contactaran amb empreses a la recerca de la seua inserció laboral.

“En aquest moment necessitem treballar més que mai de manera col·laborativa per a continuar acompanyant a les persones en situació de desocupació a la seua incorporació a un mercat laboral cada vegada més digital i canviant”, ha destacat Sonia González, de la Fundació Santa María la Real. “Volem continuar superant els reptes que enguany ens presente amb un model híbrid presencial i virtual del programa, que és fins ara un èxit i que no seria possible sense el suport que les eines digitals ens brinden”, agrega Joan Cruz, de Fundació Telefònica.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.