Castelló fomenta la formació i l’orientació laboral amb la Llançadora Connecta Ocupació

  • L'Ajuntament participa en una videoconferència amb els participants que busquen millorar l'ocupabilitat amb el programa

VilaWeb
Redacció
25.01.2021 - 15:42
El programa d’orientació laboral de la Llançadora Connecta Ocupació de Castelló, que compleix la seua cinquena edició, compta amb 17 participants (13 dones i 4 homes) en desocupació, que estan aprenent a fer un pla de prospecció laboral i actualitzar el seu currículum; assajar entrevistes de treball, reforçar competències transversals i digitals, i contactar amb empreses. Els representants de les entitats impulsores i col·laboradores de la iniciativa, com l’Ajuntament de Castelló, han realitzat hui una visita virtual amb els participants, per a veure les activitats que estan fent en format digital per a reactivar la seua cerca de treball. Al costat del consistori, hi ha hagut representació de la Fundació Santa María la Real i la Fundació Telefònica.

“La Llançadora Connecta Ocupació ofereix orientació especialitzada i recursos per a millorar l’ocupabilitat amb l’objectiu d’incrementar les possibilitats d’inserció laboral, es tracta d’un programa amb el qual es poden adoptar noves habilitats a través d’una formació nova, integral i transversal”, ha explicat la regidora d’Ocupació, Patricia Puerta, destacant que aquesta edició ofereix noves oportunitats per a les persones en situació de desocupació.

L’objectiu de la videoconferència ha sigut que els representants de les entitats promotores d’aquest programa, que compta amb el finançament del Fons Social Europeu a través del Programa Operatiu POISES, conegueren als seus 17 participants, les activitats que han desenvolupat des del seu inici, a la fi de novembre, i les que tenen previstes fins a finals d’abril per a reactivar la seua cerca de treball, millorar la seua ocupabilitat i fomentar la seua inserció laboral en el mercat actual.

La responsable de la Llançadora Connecta Ocupació de Castelló, Carla Hervás, ha explicat en la reunió que hi ha 17 participants: 13 dones i 4 homes en situació de desocupació, amb edats compreses entre els 29 i els 60 anys, i amb diversos nivells formatius (sense estudis, Educació Bàsica, Formació Professional i estudis universitaris). Hi ha qui busca el seu primer treball i qui persegueix una nova oportunitat laboral després d’anys d’experiència en diferents sectors, com a Administració o Educació, entre altres.

“Des de Castelló Crea-Agència de Desenvolupament Local valorem molt positivament el projecte Llançadora Connecta Ocupació. L’Ajuntament posa a disposició les dependències municipals del Centre Municipal de Formació Tetuan XIV per al seu desenvolupament. Així mateix, l’equip de l’ADL, ha col·laborat en la difusió del programa i també té previst una sessió informativa sobre els serveis oferits per l’ADL: emprenedoria, formació, orientació laboral i intermediació”, ha assenyalat la cap de l’Agència de Desenvolupament Local de l’Ajuntament, Remedios Pavón.

Així mateix, ha destacat que fa 5 anys que el consistori col·labora amb el programa, ja que ha demostrat ser una bona eina d’inserció per a les persones desocupades, donant una taxa mitjana d’inserció a la finalització del mateix del 71%. A més, les persones participants en totes les edicions han manifestat una satisfacció molt alta amb aquest programa.

Diversos participants han intervingut per a explicar les activitats que fan en la llançadora per a reactivar la seua cerca de treball. Realitzen dinàmiques d’intel·ligència emocional per a aprendre a desenvolupar un pla de prospecció laboral i enfocar el seu objectiu professional; i aprenen nous programes per a actualitzar el seu currículum. Durant les pròximes setmanes assajaran entrevistes de treball per a guanyar confiança i seguretat en els processos de selecció reals als quals s’enfronten; trauran partit al telèfon intel·ligent i les xarxes socials per a la cerca d’ocupació en línia; realitzaran mapes d’ocupabilitat; i contactaran amb empreses a la recerca de la seua inserció laboral.

“En aquest moment necessitem treballar més que mai de manera col·laborativa per a continuar acompanyant a les persones en situació de desocupació a la seua incorporació a un mercat laboral cada vegada més digital i canviant”, ha destacat Sonia González, de la Fundació Santa María la Real. “Volem continuar superant els reptes que enguany ens presente amb un model híbrid presencial i virtual del programa, que és fins ara un èxit i que no seria possible sense el suport que les eines digitals ens brinden”, agrega Joan Cruz, de Fundació Telefònica.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem