Castelló fomenta els projectes associatius per a avançar en igualtat d’oportunitats

La Regidoria de Feminismes i LGTBI destinarà 40.000 euros al programa d’ajudes per a formació i activitats

VilaWeb
Redacció
26.07.2021 - 07:16

La Junta de Govern Local de Castelló ha aprovat la línia d’ajudes a entitats que fomenten la igualtat d’oportunitats a la ciutat. Les subvencions, impulsades per l’àrea de Feminimes i LGTBI que encapçala Verònica Ruiz, tenen com a objectiu la sensibilització per a la igualtat entre homes i dones, així com afavorir l’apoderament de les dones. En total, la Regidoria de Feminismes i LGTBI destinarà 40.000 euros a impulsar projectes que podran dur-se a terme fins al 31 d’agost de 2022.

“Les associacions feministes, aquelles que treballen per la igualtat, tenen el suport de l’Ajuntament de Castelló, ja que són una peça clau per assolir una ciutat més igualitària i justa” ha assegurat la regidora. Segons Ruiz, “aquesta línia d’ajudes se suma a les polítiques per la igualtat que estem duent a terme des del govern municipal així com l’aprovació del Pla de Diversitat Sexual o la inclusió de la perspectiva de gènere en els pressupostos municipals”.

Així doncs, les ajudes aprovades per la Junta de Govern Local busquen eradicar les desigualtats en l’educació formal i no formal, impulsar l’apoderament i l’autoestima, així com afavorir la participació social de les dones. A més, les ajudes van dirigides a potenciar les relacions de parella igualitàries i justes i a oferir formació en l’àmbit sexual, un element fonamental en els objectius de la línia de subvencions llançada per Feminismes i LGTBI. Finalment, també s’inclou com a finalitat eradicar la violència de gènere, tant en edat adulta com en la joventut.

Les associacions interessades podran presentar els projectes per accedir a les ajudes a partir del mes de setembre, tal com va acordar el Consell d’Igualtat de Castelló. Les activitat a subvencionar s’hauran de realitzar a partir de l’1 de setembre de 2021 i fins al 31 d’agost de l’any següent i l’Ajuntament abonarà el 100% de les ajudes de forma anticipada.

Els projectes poden ser individuals d’una entitat o, també, compartits amb altres associacions de la ciutat. La sol·licitud ha de realitzar-se mitjançant la seu electrònica, amb la signatura electrònica de la persona representant de l’associació. Per a l’opció de projectes compartits, es valorarà la qualitat tècnica del projecte i es tindrà en consideració el desenvolupament d’algun dels objectius plantejats en el “Pacte Valencià contra la Violència de Gènere”. Segons la puntuació obtinguda, s’atorgarà l’assignació econòmica del projecte.

Quant als projectes individuals, es tindrà en compte la qualitat així com la metodologia per dur a terme el projecte proposat. El consistori valorarà també la projecció social de l’activitat i les característiques pròpies de l’associació aspirant. Els projectes validats per l’Escola d’Igualtat del Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO) i que desenvolupen algun dels objectius inclosos en els plans municipals d’igualtat podran rebre una puntuació extra.

Per tal d’accedir a les ajudes impulsades per la Regidoria de Feminismes i LGTBI, les associacions han d’estar legalment constituïdes i registrades al Registre General d’Associacions i al Registre Municipal d’Associacions Veïnals de l’Ajuntament. A més, han de tindre el seu domicili fiscal a la ciutat i garantir la realització dels projectes. Les entitats acreditaran disposar dels recursos necessaris i d’una estructura que permeta dur endavant l’activitat prevista.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes