L’Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria de Gent Gran, ha establit el tancament de les associacions de persones majors com a mesura de precaució davant la covid-19 i per a reduir el risc de contagi entre un col·lectiu d’especial vulnerabilitat al virus. La mesura s’ha pres després de l’entrada en vigor de la Resolució de 5 de gener de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per la qual s’estableix el Pla d’actuació en les residències de persones majors dependents, els centres de dia, els habitatges tutelats i els CEAM/CIM i centres assimilats, que fixa noves mesures en l’actual context de crisi sanitària.

La regidora de Gent Gran, Isabel Granero, ha explicat que la mesura, comunicada aquest dimarts als membres del Consell municipal de les Persones Majors i a les respectives associacions, “s’ha pres per a extremar la cautela i pensant en la seguretat de les persones més majors que estan sent el col·lectiu més colpejat per aquesta pandèmia”.

La citada resolució recull una sèrie d’actuacions i mesures a prendre sobre la base del nivell d’alerta sanitària vigent i fixa la suspensió de les activitats dels CEAM/CIM i centres assimilats en situació de nivell d’alerta 3. “Hem optat per adoptar aquesta decisió respecte a les associacions de majors de Castelló com a mesura de precaució”, ha apuntat Granero. Per això, s’ha comunicat el tancament de les instal·lacions i la suspensió dels serveis l’activitat dels quals podia realitzar-se fins hui mitjançant cita prèvia. Cal recordar que ja havien sigut suspeses (per resolució de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública) les activitats grupals, quedant limitada l’activitat a la prestació, mitjançant cita prèvia, dels serveis de podologia, fisioteràpia i perruqueria. Amb el tancament provisional es pretén donar una major garantia i protecció a un col·lectiu d’especial vulnerabilitat davant la covid-19. 

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.