La regidoria de Feminismes i LGTBI fa un pas fonamental per a l’elaboració del que serà el primer el Pla Municipal per la Diversitat Sexual de Castelló. El consistori ha elaborat una diagnòstic de la situació real del col·lectiu LGTBI a la ciutat, una informació que serà la base per a desenvolupar el full de ruta que guiarà les accions municipals.

En aquesta fase de diagnòstic han participat col·lectius i entitats que col·laboren per la igualtat LGTBI així com persones especialitzades en diversitat sexual i integració. Cal destacar que l’àmbit d’estudi ha estat la ciutat de Castelló, però també el seu entorn.

Segons la regidora de Feminismes i LGTBI, Verònica Ruiz, “des de l’Ajuntament de Castelló continuarem treballant per estar a l’avantguarda de les polítiques d’igualtat i per la diversitat”. I és que l’elaboració d’aquest pla situa la ciutat entre les pioneres en la defensa dels drets de les persones LGTBI i en la realització de polítiques al respecte.

En eixe sentit, Ruiz ha destacat que “el Pla Municipal per la Diversitat és d’una eina essencial per articular les accions en matèria de diversitat que impulsarem des de l’Ajuntament”. Així doncs, com ha assenyalat l’edil “el diagnòstic ens aporta un punt de partida per tal de dur a terme aquestes mesures”.

Aquesta anàlisi, per tant, busca conèixer la realitat de la desigualtat en l’àmbit de la diversitat sexual així com la situació actual del col·lectiu en diversos àmbits com el laboral, el social o el de l’oci. El document estableix la necessitat de fer partícips les persones i entitats LGTBI de manera que es puga tindre coneixement respecte a les possibles discriminacions per raons de sexe, gènere o orientació sexual. En definitiva, el diagnòstic ha servit per a sintetitzar els resultats més significatius en un document per tal d’elaborar el Pla Municipal per la Diversitat Sexual.

Gràcies a aquest diagnòstic, Castelló treballarà per tal de trencar amb els estereotips per motiu de sexe o gènere. Així mateix, el Pla de Diversitat Sexual té com a objectiu la transversalitat quant a les polítiques de diversitat sexual, ja que segons el diagnòstic aquestes accions han de dur-se a terme en totes les àrees municipals per a ser efectives.

Aquest estudi també ha determinat quines accions ja es duen a terme per a afavorir la integració de les persones LGTBI. En eixe sentit, el document destaca que Castelló ja té en compte la formació especialitzada en la igualtat i la diversitat tant al personal municipal com a les empreses que realitzen tasques per a l’Ajuntament. Igualment, el document posa de relleu que els formularis municipals tenen en compte la diversitat familiar i la desagregació per sexe i gènere.

De la mateixa manera, s’han establert protocols de derivació des dels serveis del consistori amb coordinació amb les entitats i les associacions LGTBI de la capital de La Plana. L’Ajuntament també ha realitzat campanyes de sensibilització en matèria de diversitat sexual i igualtat en l’àmbit educatiu, sanitari o empresarial, entre d’altres. A banda, s’han dut a terme accions concretes per conscienciar i sensibilitzar en diversitat sexual durant a les festes i celebracions castellonenques.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.