Castelló estrena a partir de l’1 de juliol bons de transport per a persones en situació de desocupació. Els bons Activa’t permetran que, per un preu simbòlic, qualsevol aturat empadronat a Castelló puga viatjar en tots els trajectes urbans d’autobusos, inclòs el del Grau, i del TRAM. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor de Mobilitat, Rafa Simó, han presentat aquesta mesura amb la qual “contribuirem a alleujar l’economia de les famílies que estan passant pel drama de l’atur”, ha destacat Marco.

Els bons Activa’t són targetes de transport personalitzades per a aturats empadronats a Castelló que no cobren prestacions superiors als 1.000 euros. L’alcaldessa ha subratllat que, una vegada obtinguda, “permetran viatjar en tots els autobusos urbans de Castelló; en el TRAM, en l’autobús del Grau i en els desplaçaments urbans de les línies de Benicàssim, Almassora, Borriol i Vila-real”.

Aquests bons tenen un preu simbòlic de 3 euros al trimestre o 6 euros al semestre en funció dels ingressos per prestacions que es tinguen. “Amb iniciatives com aquesta, que emanen de l’esperit del Pacte del Grau, continuem treballant en la línia de lluitar contra la desigualtat”, ha defensat l’alcaldessa de Castelló. Tant Marco com el regidor de Mobilitat han agraït i reconegut el treball col·laboratiu de Castelló en Moviment per a fer realitat aquest bo de transport per a aturats.

Marco ha afegit que amb aquesta mesura, “a més d’ajudar els qui més ho necessiten, potenciem l’ús del transport públic i afavorim la mobilitat”. I ha insistit: “Governar per a totes i tots, però amb la vista posada amb aquells que pitjor ho estan passant. Eixe ha estat i és l’objectiu del Govern municipal, que ara compleix el seu primer any”. L’Ajuntament de Castelló ha previst una partida pressupostària de 150.000 euros per a la posada en marxa d’aquest abonament Activa’t.

El regidor de Mobilitat, Rafa Simó, ha explicat que aquests bons Activa’t es tramitaran a partir de l’1 de juliol a les tinences d’Alcaldia Est, Oest, Nord, Sud i Grau. “Les persones que complisquen amb els requisits tan sols han de presentar el DNI, el certificat d’inscripció en el Servef i signar una autorització per facilitar la consulta de les seues prestacions per desocupació en el Servei Públic Estatal d’Ocupació en el moment de sol·licitar el bo Activa’t”, ha assenyalat Simó. A més, per a accedir a aquests bons, els sol·licitants han de portar inscrits en el Servef almenys dos mesos.

Simó ha explicat que s’han establert uns preus simbòlics de màxim un euro al mes. Així, ha indicat que les persones en atur que no cobren prestacions o aquestes siguen inferiors a 645,30 euros al mes abonaran 3 euros al semestre per la targeta mentre que per a aturats que cobren prestacions entre 645,30 euros i 1.000 euros el pagament serà de 6 euros al semestre.

Una vegada obtinguda la targeta, cada usuari tindrà un termini de dos mesos per a activar-la en estancs o quiscos abonant 3 o 6 euros, segons li corresponga. “Des del dia de la seua activació, la targeta tindrà una validesa de sis mesos i després caldrà renovar-la”, ha explicat el regidor de Mobilitat.