L’Ajuntament de Castelló inicia la setmana vinent el procés participatiu i col·laboratiu per a definir l’avantprojecte de millora de l’avinguda Lledó, en el qual prendran part els diferents agents socials de la ciutat, en representació d’entitats socials, tècnics, grups polítics i equip de govern. Les reunions tindran lloc els dies 11 i 12 de novembre en format telemàtic, donada l’actual situació sanitària provocada per la covid-19.

Aquestes sessions de treball donaran inici a la fase de diagnòstic del procés participatiu, combinant les metodologies de participació ciutadana amb la redacció d’un avantprojecte que puga donar forma a les idees i criteris que s’expressen en aquests fòrums per a la reforma de l’avinguda. “La setmana vinent iniciarem el procés de participació per a definir l’avantprojecte de millora de l’avinguda Lledó. Estem convocant ja als diferents agents socials de la ciutat que participaran en el procés col·laboratiu, perquè, entre totes i tots, definim amb consens una reforma de l’avinguda que incremente la seua qualitat urbana i ambiental, i millore la mobilitat per als vianants i ciclista”, ha explicat l’alcaldessa, Amparo Marco. “Continuem treballant per a transformar Castelló amb l’ajuda de fons europeus”, ha ressaltat Marco.

Entre els agents socials als quals s’està convocant i que prendran part en el procés, hi ha una àmplia representació de col·lectius veïnals, de comerç, educatius, de joventut i d’altres associacions i col·lectius, les aportacions dels quals es vincularan amb les dels tècnics municipals i els grups polítics. Aquest procés de participació, per al qual s’ha establit una metodologia i un cronograma que es desenvoluparà en un període aproximat de quatre mesos.

El projecte resultant d’aquest treball serà la culminació d’una idea que ja es contemplava en el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible (PMUS) redactat per l’Ajuntament l’any 2007 que va incloure l’actuació d’itinerari per als vianants accés centre en avinguda Lledó, i que ha sigut posteriorment desenvolupat i recollit en una memòria descriptiva per a poder sol·licitar fons europeus per a la seua execució. Fons europeus que s’han concedit a l’Ajuntament de Castelló per a cofinançar la millora urbana i ambiental de l’avinguda Lledó, pressupostada en 3,41 milions d’euros, a través de la convocatòria de subvencions a projectes singulars d’entitats locals que afavorisquen el passe a una economia baixa en carboni en el marc del programa operatiu Feder de creixement sostenible 2014-2020.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.