La regidora d’Ocupació i vicepresidenta del Consorci del Pacte per l’Ocupació, Patrícia Puerta, ha participat aquest divendres en l’obertura del Fòrum Connecta Labora, un espai per a afavorir i facilitar la inserció laboral de persones en situació de desocupació que es desenvolupa al llarg d’avui de manera semipresencial en el Menador Espai Cultural. Porta ha destacat durant la seua intervenció l’impuls donat des de l’Ajuntament de Castelló, i en el marc del Consorci del Pacte Local per l’Ocupació, a les polítiques actives d’ocupació i a les iniciatives per a promoure la innovació, l’emprenedoria i l’ocupació a la ciutat.

“Des de l’equip de govern municipal estem convençuts de la importància d’impulsar accions i polítiques que permeten dinamitzar l’activitat econòmica i el desenvolupament de la nostra ciutat per a fomentar l’ocupació de Castelló”, ha indicat. Porta ha destacat les sis línies d’ajudes creades en 2017 des del Pacte Local per a impulsar l’ocupació a la ciutat, potenciar la creació i consolidació d’empreses, l’economia social i la posada en marxa de projectes d’ocupació i innovació social.

“Des de 2017, hem concedit 1,7 milions d’euros en aquestes noves línies d’ajudes que han generat 336 llocs de treball a la nostra ciutat”, ha destacat. Es tracta de les línies de subvencions per a la Recuperació del Talent, ajuda a l’Economia Social, suport a Projectes d’Ocupació, bonificació de despeses de microcrèdits, suport a projectes d’Innovació Social i el Pla d’Impuls a la Contractació.

El Consorci del Pacte Local per l’Ocupació de Castelló ha col·laborat amb el Fòrum Connecta Labora, que organitza el Servei Valencià d’Ocupació i Formació. El Pacte Local es va constituir en 2010 i va rebre l’impuls de l’Ajuntament de Castelló en 2016 quan es va dotar al consorci d’un pressupost de 300.000 euros, després d’estar anys sense recursos, i es va posar en marxa el projecte Castelló Crea per a abordar la desocupació i plantejar les accions de diagnòstic i actuacions de desenvolupament socioeconòmic. Per a això, s’ha incrementat el pressupost de l’Ajuntament en un 2.043% respecte a l’any 2011.

“Un impuls al Consorci del Pacte Local gràcies al qual hem realitzat accions per a afavorir la inserció laboral de persones en situació de desocupació mitjançant serveis d’informació, orientació, intermediació laboral i cerca d’ocupació, realització d’itineraris individualitzats d’inserció laboral i la participació en programes de formació i ocupació”, ha explicat Puerta.

La regidora ha explicat el treball desenvolupat des de Castelló Crea per a orientar laboralment i afavorir la inserció de persones en situació de desocupació a Castelló. Castelló Crea ha habilitat un estand en el Fòrum Connecta Labora per a oferir informació dels serveis que ofereix a la ciutadania.

“Des de la Regidoria d’Ocupació, sempre hem treballat, continuem treballant i treballarem per a fomentar l’ocupació i l’activitat econòmica de la nostra ciutat, especialment per a fer front a la situació d’emergència social generada per la covid-19”, ha apuntat. En aquest sentit, ha recordat la línia d’ajudes posada en marxa enguany per a pal·liar les conseqüències de la pandèmia (el pla d’Impuls a la Contractació), que ha permés crear i mantindre 167 llocs de treball.

El Fòrum s’ha organitzat en format híbrid amb propostes presencials que es desenvolupen aquest divendres en el Menador, així com en sessions virtuals a través de la plataforma Zoom. Aquesta cita ofereix als assistents un espai per a contactar amb empreses oferents de llocs de treball, a més dels tallers de motivació i tècniques de cerca d’ocupació. 

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.