Castelló es convertirà en la capital del feminisme el proper 23 d’octubre, dia en que celebrarà el I Congrés de Dones de Castelló amb l’objectiu de posar en valor les associacions de dones de la ciutat i fomentar la igualtat d’oportunitats i l’empoderament femení.
La Regidoria de Feminisme de l’Ajuntament de Castelló organitza esta jornada remarcant la importància de les associacions de dones que han afavorit la visibilització de les dones a l’espai públic i també han contribuït a assolir un gran nombre de drets.

La regidora de Feminismes, Verònica Ruiz, ha destacat que “és un congrés obert a totes les dones de Castelló i fora de Castelló que ens servirà per seguir empoderant-nos”. A més, l’edil Ruiz ha assenyalat que servirà per a “retrobar-nos i teixir vells i nous ponts entre totes nosaltres per treballar conjuntament per la igualtat real i efectiva entre dones i homes a la nostra ciutat”.

“Un lloc on ajudar-nos, un lloc on trobar nous projectes, i un lloc per seguir caminant en pro de la igualtat”, ha afegit la regidora responsable de la política feminista a Castelló.
Així doncs, el I Congrés de Dones de Castelló constarà d’una ponència inaugural a càrrec de Rosa Cobo Bedia, qui farà un repàs dels drets que han assolit les dones des de la transició fins a l’actualitat i quin paper han jugat les associacions en aquesta fita. Després, tindran lloc dos taules temàtiques, les quals tractaran sobre l’actualitat de les associacions de la ciutat atenent a la seua trajectòria i sobre quin paper es vol assumir per les associacions de dones en el futur immediat. En acabar, hi ha previst un taller més participatiu sobre el treball en xarxa de les associacions.
Més d’una desena d’associacions ja han confirmat la seua assistència, i tota aquella dona que vulga participar pot fer-ho de forma gratuïta enviant un correu electrònic a igualdad@castello.es. La jornada es celebrarà al Celebrity Lledó.
Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.