Aquest dissabte, 8 de juny, l’associació Botafocs organitza la XX Trobada de Bèsties de Foc, a la Plaça Major de Castelló, amb el suport de l’Ajuntament i la col·laboració de la Fundació Dávalos-Fletcher, Agrupació de Bestiari Festiu i d’altres entitats o empreses.

Una  novetat en la programació dels actes de cultura popular del proper 8 de juny… és la celebració dels 20 anys dels Dracs Bessons de l’entitat, ja que  van ser  presentats l’any 1999, dintre de la Nit de sant Joan a la Platja del Gurugú.  i que també contarà amb la presència de noves figures de Paiporta, Vinaròs, L’Alcora, Tortosa, la Pobla de Mafumet, Dènia, Girona i Barcelona.

És la trobada de bestiari  més nombrosa de totes les que es realitzen a les comarques del País Valencià, i la més  antiga. Els actes s‘iniciaran a les 17 hores amb la plantada de les figures de les entitats participants, a la Plaça Major, per a poder gaudir-ne tranquil-lament, i les titelles de la Mula Baba. Seguidament lliurament de records i de les 18’15 a les 18’30 tocs els grups de percussió participants faran una tabalada infernal, per anunciar la cercavila de lluïment que s’inicarà a les 18 ‘30,  que des de la Plaça Major anirà pels carrers Vera, Gasset, Porta del Sol, Enmmig, Antonio Maura, carrer Major, Arxipreste Balaguer i per concloure de nou a la plaça Major a les 19’30 hores.  Seguidament ballaran els gegants i cabuts. Després es desenvoluparan els balls del bestiari  i els actes d’aniversari, per seguir amb les enceses de pirotècnia  a les 20’30, i concloure amb un remat pirotècnic.

Però la celebració dels 20 anys dels Dracs Bessons té continuïtat. Del 17 de juny al 5 de juliol es desenvoluparà l’exposició ”El Bestiaride Botafocs d’aniversaril” al Centre Cultural la Marina del Grau de Castelló, amb  les figures de bestiari de Botafocs, així com diferents murals informatius  i fotografies de tot el bestiari que ha visitat la nostra ciutat des de l’any 2000, per les activitat organitzades per Botafocs de sant Antoni del Porquet, Trobades de Bestiari, Nit de Sant Joan, Trobades de Dimonis, etc.  També hi haurà projecció de materials audiovisuals.

El fil conductor de l’exposició és potenciar la coneixença de la cultura popular de la ciutat, mostrar la gran varietat de tipologies de bestiari existent, les nombrosos poblacions que tenen eixos elements, potenciar la participació  en les activitats de Botafocs, prendre consciència de la tasca d’innovació desenvolupada per Botafocs en la imagineria festiva de la ciutat i gaudir de la festa.

Totes aquestes activitats estan incloses dintre de la programació anual de  Botafocs, que contiuen també en la Nit de Sant Joan al Grau(el 23 de juny), i la XIX Trobada de Dimonis(el 6 de juliol), dintre de les Festes de Sant Pere. Per qualsevol aclariment, podeu telefonar al 619610630 o consultar la web o facebook de botafocs