La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló prepara la redacció d’un Pla Estratègic per a la Ciutat Educadora, el qual està previst que compte amb la participació de la ciutadania. D’aquesta manera, l’àrea dirigida per Francesc Mezquita té l’objectiu de donar coherència a les polítiques de l’Ajuntament de Castelló, cohesionant les iniciatives relacionades amb la igualtat, el medi ambient o les polítiques socials entre d’altres. La redacció del pla també suposa la inclusió del projecte Ciutat Educadora als pressupostos municipals.

El regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha afirmat que “aquest pla serà un full de ruta que pretén donar sentit a les polítiques de l’Ajuntament i implicar tots els departaments que tinguen protagonisme en la configuració de ciutat”. En eixe sentit, “el document compta amb la participació, també, dels agents de l’educació no formal, posicionant la ciutat al capdavant d’aquestes polítiques i fent de Castelló un referent pel que fa a les ciutats educadores” ha manifestat l’edil, qui ha assegurat que “amb aquest pla ens avancem a alguns dels aspectes vinculats a l’educació més enllà de les aules que introdueix la nova llei LOMLOE”.

Així doncs, el pla estratègic contemplarà les línies d’actuació en el projecte de ciutat educadora fins a 2026. La proposta de la regidoria és dur a terme reunions amb associacions i entitats de l’entorn educatiu de Castelló, les quals es realitzaran segons les directrius de l’àrea de Participació Ciutadana del consistori. El Consell Escolar Municipal s’ha posicionat favorablement a la redacció del pla estratègic en la darrera sessió.

Castelló ha intensificat els treballs per posar-se a l’avantguarda com a ciutat educadora des de l’inici de la present legislatura. Com a conseqüència, al novembre de 2020, l’Ajuntament va participar a la jornada de Castelló Educa amb una vintena d’entitats i associacions de l’entorn educatiu de la ciutat. Ho va fer mitjançant les àrees d’Educació i Participació, amb l’objectiu d’implicar els agents educatius de Castelló en el projecte de ciutat educadora i sumar les seues aportacions al futur pla estratègic.

La jornada va tractar qüestions referents als àmbits d’inclusió, mobilitat, sostenibilitat i patrimoni, i es van crear diferents grups de treball segons l’àmbit amb el qual estaven relacionades les aportacions fetes.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.