Castelló avança en la reforma del Camí la Ratlla amb la zona per als vianants i la millora del carril bici

  • L'alcaldessa visita les obres i destaca els treballs per a atendre una reivindicació històrica i reforçar la seguretat de la zona

VilaWeb
Redacció
20.02.2022 - 20:15
La remodelació del Camí la Ratlla avança després de cinc mesos d’execució amb els treballs de condicionament d’una vorera en la zona annexa a la sèquia, on es col·locarà una barana, i les obres que permetran separar el carril bici de la via de circulació de doble sentit, mitjançant un parterre vegetal. Amb això es pretén realitzar dues zones segures, una per a bicicletes i una altra per a vianants, degudament separades de la calçada i senyalitzades.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor d’Urbanisme, José Luis López, han visitat les obres, que es van iniciar el mes de novembre passat, amb un pressupost de 1,1 milions d’euros i un termini d’execució de 10 mesos. “Avancem en l’execució d’un projecte que ens permet atendre una reivindicació històrica i millorar el Camí la Ratlla, dotant-lo de més seguretat, amb millores en la calçada i el carril bici existent i afegint una zona per als vianants”, ha explicat l’alcaldessa, Amparo Marco. “A més, s’incorporarà més arbrat i zona verda i s’adequarà i consolidarà la séquia”, ha matisat la primera edila.

La zona de l’actuació abasta una longitud de 1,77 quilòmetres i una superfície total de 16.816 metres quadrats del Camí la Ratlla, concretament en el tram situat entre el camí Serradal i la rotonda de la CV-149. A més de separar el carril bici de la via de circulació de doble sentit, i d’habilitar una zona per als vianants, s’abordarà la reparació i/o consolidació de la séquia en aquells punts en els quals s’observen deficiències, així com dels ponts existents sobre la mateixa que servisquen com a accés a camins, segons ha detallat el regidor d’Urbanisme.

L’obra permetrà reduir almenys en un 5% les emissions de CO₂ respecte a la situació de partida abans d’executar-la, complint així un dels requisits del projecte, que està inclòs en el programa d’ajudes a projectes singulars d’entitats locals que afavorisquen el passe a una economia baixa en carboni en el marc del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de creixement sostenible 2014-2020.

Cal recordar també que en la contractació es va incorporar la perspectiva de gènere i altres criteris socials com el foment de la creació d’ocupació per a persones amb dificultats d’accés al mercat laboral.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any