Castelló avança en la reforma del Camí la Ratlla amb la zona per als vianants i la millora del carril bici

  • L'alcaldessa visita les obres i destaca els treballs per a atendre una reivindicació històrica i reforçar la seguretat de la zona

VilaWeb

Redacció

20.02.2022 - 20:15
La remodelació del Camí la Ratlla avança després de cinc mesos d’execució amb els treballs de condicionament d’una vorera en la zona annexa a la sèquia, on es col·locarà una barana, i les obres que permetran separar el carril bici de la via de circulació de doble sentit, mitjançant un parterre vegetal. Amb això es pretén realitzar dues zones segures, una per a bicicletes i una altra per a vianants, degudament separades de la calçada i senyalitzades.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor d’Urbanisme, José Luis López, han visitat les obres, que es van iniciar el mes de novembre passat, amb un pressupost de 1,1 milions d’euros i un termini d’execució de 10 mesos. “Avancem en l’execució d’un projecte que ens permet atendre una reivindicació històrica i millorar el Camí la Ratlla, dotant-lo de més seguretat, amb millores en la calçada i el carril bici existent i afegint una zona per als vianants”, ha explicat l’alcaldessa, Amparo Marco. “A més, s’incorporarà més arbrat i zona verda i s’adequarà i consolidarà la séquia”, ha matisat la primera edila.

La zona de l’actuació abasta una longitud de 1,77 quilòmetres i una superfície total de 16.816 metres quadrats del Camí la Ratlla, concretament en el tram situat entre el camí Serradal i la rotonda de la CV-149. A més de separar el carril bici de la via de circulació de doble sentit, i d’habilitar una zona per als vianants, s’abordarà la reparació i/o consolidació de la séquia en aquells punts en els quals s’observen deficiències, així com dels ponts existents sobre la mateixa que servisquen com a accés a camins, segons ha detallat el regidor d’Urbanisme.

L’obra permetrà reduir almenys en un 5% les emissions de CO₂ respecte a la situació de partida abans d’executar-la, complint així un dels requisits del projecte, que està inclòs en el programa d’ajudes a projectes singulars d’entitats locals que afavorisquen el passe a una economia baixa en carboni en el marc del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de creixement sostenible 2014-2020.

Cal recordar també que en la contractació es va incorporar la perspectiva de gènere i altres criteris socials com el foment de la creació d’ocupació per a persones amb dificultats d’accés al mercat laboral.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem