El Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO) de Castelló, integrat dins de la Regidoria de Feminisme i LGTBI que encapçala Verònica Ruiz, inicia dues formacions adreçades a professorat i a personal d’entitats socials. La finalitat dels cursets és facilitar recursos per a la seua activitat diària i integrar un punt de vista divers i sensible a la perspectiva de gènere en la pràctica docent i en la gestió social.

Així doncs, hui mateix se celebra la presentació del curs ‘Diversitat Sexual, de Gènere i Família’, una formació que està adreçada als claustres i que consta de quatre mòduls. Mitjançant aquest curs, el professorat podrà conèixer conceptes bàsics com les sexualitats diverses, la transsexualitat o els binarismes. S’abordaran també l’evolució del concepte de gènere en la societat i la sensibilització davant les diferents realitats d’identitat de gènere. Finalment, els i les assistents aprendran estratègies per a tractar els gèneres i les diversitats sexuals a l’aula.

Pel que fa al curs ‘Incorporació de la Perspectiva de Gènere en els Projectes’, la formació començarà el 2 de desembre i està adreçada a entitats socials. El curs tindrà tres mòduls, en que s’abordaran aspectes com el gènere com a causa de diferents tipus de violència o com afecta la perspectiva de gènere a l’hora de dissenyar, planificar intervindre i avaluar l’efectivitat dels projectes socials.

En la formació també es donaran nocions pràctiques i l’alumnat haurà de prepara una proposta, per a la qual disposarà de tutories telemàtiques personalitzades. A més a més, els treballs es posaran en comú com a exercici de tancament del curs per a que tot l’alumnat puga aprendre de les diferents propostes.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.