Més de 2,8 milions de viatgers han utilitzat enguany el servei de transport públic urbà de Castelló (autobús i TRAM), mentre que el servei municipal de préstec de bicicletes, Bicicas, acumula més de 423.500 viatges i quasi 6.000 usuaris. Són dades dels vuit primers mesos de 2021 (de gener a agost), condicionats encara pels efectes de la covid-19 però que avancen cap a nivells d’ús de prepandèmia després d’un 2020 de descens d’ús generalitzat. Un 2020 durant el qual es van haver d’adaptar els serveis a les restriccions vigents, amb reduccions de fins al 50% del servei de bus en algunes dates i el posterior reforç de les línies que anaven als centres sanitaris; i fins i tot el tancament puntual del Bicicas.

“En la Setmana de la Mobilitat, impulsem i reivindiquem l’ús de l’autobús i de la bicicleta per als desplaçaments per la ciutat, com a modes de transport sostenibles, saludables i segurs”, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes. “Ens alegrem de la progressiva recuperació de l’ús del transport públic, perquè garanteix una mobilitat segura, que està subjecta a la normativa anticovid i que compleix les mesures de prevenció i protecció davant el coronavirus”, ha ressaltat l’edil.

Quant a les dades d’ús del servei de transport públic urbà, els més de 2,8 milions de viatgers d’enguany, es desglossen en: 1,8 milions que han utilitzat l’autobús per als seus desplaçaments per la ciutat, i l’altre milió han fet ús del TRAM. De gener a agost de 2021, el mes amb més viatgers en transport públic ha sigut juny, amb més de 439.000, que és la xifra més alta d’ús des d’abans de la declaració de l’estat d’alarma. Cal ressaltar que en aquesta edició de la Setmana de la Mobilitat a Castelló, que incideix en una mobilitat sostenible, saludable i segura, s’ha impulsat una acció per a visualitzar l’aposta pel transport públic, amb un carril provisional que estarà habilitat fins al dimecres 22 de setembre. Es tracta de la senyalització d’un carril de la Ronda Millars i Ronda Magdalena, fins al carrer Cerdà de Tallada, amb preferència per a l’autobús.

Respecte al Bicicas, també es recupera progressivament el nombre de viatges, així com el d’usuaris. El pic d’ús en el que portem d’any va ser al maig, amb 65.600 viatges, en línia amb alguns dels mesos de finals del 2020 i de prepandèmia. “Les dades d’ús del Bicicas demostren que cada vegada es torna a confiar més en la bicicleta com a forma de desplaçament segur en distàncies curtes i mitjanes. La ciutadania utilitza més aquest servei municipal, i així contribuïm entre tots a propiciar una mobilitat més sostenible”, ha assegurat Ribes. En aquest sentit, el regidor ha posat en valor les accions dirigides a fomentar la mobilitat urbana sostenible i afavorir la transició cap a un model de ciutat més verda i ha destacat els entorn de 100 quilòmetres de xarxa ciclable que té la ciutat.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.