Castelló aprovarà en ple 335.000 euros més per a atendre programes d’emergència social

La mesura se sumisca a la rebaixa de sous de l'equip de govern i personal eventual ratificada en la primera sessió del mandat
Redacció
29.07.2015 - 13:23

El ple de l’Ajuntament de Castelló aprovarà demà la modificació de crèdit que permetrà incrementar en 330.000 euros la partida destinada a atendre els programes d’emergència social dins de les prioritats polítiques marcades pel nou Govern municipal. Aquesta mesura se sumisca a la rebaixa de sous per a l’equip de govern i personal eventual aprovada en el primer ple del comandament, celebrat el passat 4 de juliol, que suposarà un estalvi total de 740.000 € al Consistori en la present legislatura, “estalvi que es dedicarà a les necessitats més bàsiques de la ciutadania, a les famílies que ho estan passant malament”, en paraules del vicealcalde, Enric Nomdedéu.

Aquesta primera modificació de crèdit, que ascendeix a 2,1 milions d’euros, també servirà per a atendre partides que no havien sigut previstes pel govern anterior, com una part del consum elèctric en enllumenat públic i dependències municipals, excessos d’obra en el Gaetà Huguet o la neteja d’alguns centres escolars, l’excés de despesa en publicitat i reposar crèdits en partides esgotades com la de Cultura. “Aquesta situació se sumisca al deute de 115 milions amb la qual s’ha trobat el nou equip de Govern i als 8,8 milions pendents de pagament per part de la Generalitat a la ciutat de Castelló i als quals l’anterior Executiu municipal va renunciar a exigir”, ha afirmat el tinent d’Alcaldia de Gestió Municipal, Antonio Lorenzo.

La situació econòmica heretada amb la qual s’ha trobat el Govern municipal també inclou 16,5 milions en factures pendents de pagament a més d’una rebaixa del 14,5% en els ingressos. Segons un informe municipal, a 13 de juny de 2015 s’havien ingressat 4,5 milions via imposats enfront dels 6,2 de l’any anterior, la qual cosa confirma “que es van donar instruccions per a no cobrar l’IBI durant el període electoral”, ha lamentat el regidor Antonio Lorenzo. “Tot açò fa que la situació econòmica que hem heretat diste molt de la gestió irreprotxable que pretenen vendre”, ha afegit.

La sessió plenària de matí, que torna a celebrar-se a les vesprades i que dóna començament a les 17.00, també servirà per a ratificar les declaracions institucionals presentades pels grups municipals del PSPV i Compromís, que conformen el Govern local de Castelló en defensa dels interessos de la ciutat. Així, s’acordarà instar al Govern central a adoptar les accions oportunes per a garantir les inversions públiques estratègiques de la ciutat de Castelló, especialment les referides a la plataforma ferroviària d’alta velocitat perquè el Corredor Mediterrani siga una realitat en el termini de temps més breu possible.

Les reivindicacions al Govern també es dirigeixen a reclamar al Govern central la millora del finançament autonòmic, el pagament del deute històric i l’augment de les inversions de l’Estat fins al 11%, una demanda liderada pel nou Govern autonòmic.

Una tercera declaració institucional també insta al Govern de la Generalitat a saldar el deute que manté amb l’Ajuntament de Castelló, en el termini de temps més breu possible.

Finalment, i també a proposta dels grups municipals de PSPV i Compromís, s’insta a la Conselleria d’Educació a revisar l’arranjament escolar que va suposar la supressió d’unitats educatives en quatre col·legis de la ciutat com són el Mestre Canós, el Bisbe Climent, Blasco Ibáñez i Antonio Armelles. En aquesta mateixa declaració, es felicita a la Conselleria per la decisió de reobrir la unitat d’Infantil de 4 anys en el Col·legi Herrero. Ajuntament Castello

Ajuntament Castelló

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any