La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló apostarà per aprofitar els fons de recuperació de la Unió Europea per impulsar la rehabilitació del parc residencial i avançar cap a una ciutat verda i sostenible. La Regidoria confia en implementar l’estratègia de regeneració urbana per modernitzar els habitatges més envellits i obtenir un efecte multiplicador de 4 euros mobilitzats per cada euro d’inversió pública.

El 64% dels edificis de la ciutat són anteriors al Codi d’Edificació de 1979 i tenen necessitat de millores en accessibilitat i eficiència energètica. A més, el 27% de les emissions contaminants procedeixen de les llars i en els últims anys han crescut un 7%, per la qual cosa necessitem revertir aquesta tendència i accelerar les actuacions en eficiència energètica”, afirma el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, que subratlla que el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern central contempla una inversió de 4.450 milions per a rehabilitar 500.000 habitatges entre 2021 i 2023.

Els fons de recuperació postcovid es presenten com una oportunitat per a mobilitzar la rehabilitació, avançar en la descarbonització de l’economia i aconseguir un parc residencial més sostenible i eficient. El Pacte Verd Europeu té l’objectiu de reduir en 2030 un 55% les emissions de CO2 i aconseguir la neutralitat climàtica en 2050. Per aconseguir-ho, cal intervindre el sector domèstic i la mobilitat”, afegeix Navarro.

El regidor municipal realitza aquestes afirmacions amb motiu de la celebració de la Setmana Mundial de l’Arquitectura. “Ara, experts i sectors econòmics coincideixen que la rehabilitació es projecta com un vector de creixement econòmic molt important que, en el cas de Castelló, espentaria a altres activitats com la ceràmica o les energies renovables”, resalta.

L’Ajuntament treballa per a dinamitzar la rehabilitació mitjançant els fons de recuperació de la Unió Europea. La Regidoria de Transició Ecològica ha presentat una manifestació d’interés al Programa Barris del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència amb un cost de 6 milions d’euros que planteja la creació d’un Fons Rotatori Municipal que acompanye les comunitats de propietaris en la rehabilitació dels edificis més antics.

.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.