L’Ajuntament de Castelló ampliarà fins a final d’any la suspensió de la taxa d’ocupació de la via pública per instal·lació de taules i cadires, la coneguda com a taxa de terrasses, i reduirà la taxa de fems a l’hostaleria pel temps proporcional en el qual els establiments romanguen tancats en compliment de les mesures dictades pel govern valencià. Les noves mesures de suport fiscal als sectors afectats per les restriccions aprovades per a contindre la covid-19 sumaran altres 257.000 euros d’estalvi als 1,8 milions menys que han suposat el total de mesures fiscals aprovades pel govern municipal per a ajudar a pal·liar les conseqüències econòmiques derivades de la covid-19.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha recordat que l’Ajuntament està tenint un “paper essencial” en l’eixida de la crisi generada per la pandèmia i en la reactivació del teixit local. “Som conscients que el sector de l’hostaleria s’està veient especialment afectat per les necessàries mesures per a contindre l’avanç del virus i per això des del consistori hem vingut prenent una sèrie de mesures destinades a minimitzar aquest impacte negatiu”, ha indicat. Així, ha destacat mesures com la suspensió de la taxa de terrasses des de la declaració de l’estat d’alarma l’any passat i l’ampliació d’aquests espais, la reducció de la taxa de fems a les activitats no essencials durant el temps en el qual van romandre tancades l’any passat o plans d’ajuda com els 1,4 milions d’euros destinats al comerç minorista, autònoms, microempreses i petites empreses, bars, cafeteries, restaurants i locals d’oci i els prop de 5,5 milions que es repartiran dins del Pla Resistir.

El primer tinent d’Alcaldia i regidor d’Hisenda, David Donate, ha apuntat que a la fi del passat any ja es va prendre la decisió de prolongar la suspensió de la taxa de terrasses durant el primer semestre d’enguany i es va avançar la possibilitat d’ampliar aquesta mesura en funció de la situació epidemiològica i les mesures sanitàries. “Finalment, l’exempció de la taxa de terrasses s’ampliarà fins a desembre d’enguany per a no generar un major perjudici al sector i s’anul·larà la part proporcional de la taxa de fems d’aquells negocis que han tancat a conseqüència de les restriccions”, ha apuntat. La mesura haurà de ser aprovada en un pròxim ple municipal.

El segon tinent d’Alcaldia i regidor de Reciclatge i Gestió Integral de Residus, Ignasi Garcia, ha recalcat que “és un compromís d’aquest govern fer costat als treballadors i treballadores autònoms i empreses en el context d’aquesta crisi i per això aquestes mesures semblen de sentit comú”. Garcia ha assegurat que “aquesta parada obligada de l’activitat ha fet evident com d’important és l’hostaleria per a la vida social i l’economia de Castelló i per això apostem per una fiscalitat que facilite que aquests negocis recuperen l’activitat quan siga possible”.

“L’Ajuntament és sensible amb els greus problemes econòmics causats per la pandèmia i per això intentem fer un esforç per a mitigar l’impacte, d’una banda, amb la prolongació de la suspensió de la taxa d’ocupació de via pública i de la taxa de fem en sectors afectats, i per un altre, amb ajudes directes”, afirma el tercer tinent d’Alcaldia i edil de Transició Ecològica, Fernando Navarro, que ressalta que “aquestes mesures intenten esmorteir el colp econòmic fins que els pròxims fons de recuperació de la UE ajuden a generar demanda agregada i mobilitzen economia de pimes i autònoms”.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.