Castelló analitza la incidència de la violència contra les dones a la ciutat

  • Igualtat completa una campanya amb 600 enquestes que s’han realitzat a tots els districtes i entre dones de diferents edats

VilaWeb
Redacció
20.11.2020 - 13:14

El Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO) de l’Ajuntament de Castelló ha realitzat 600 enquestes entre les dones de la ciutat per tal d’estudiar la incidència de la violència de gènere, la violència contra les dones fora de l’àmbit de parella i analitzar la coresponsabilitat domèstica i de cures. La iniciativa es porta a terme per primera vegada a la capital i hi han participat de manera totalment anònima dones dels sis districtes i de diferents edats.

Les dades obtingudes, “ens serviran per a planificar amb coneixement de les necessitats i característiques especifiques de Castelló, les polítiques en matèria d’igualtat del futur immediat”, com ha explicat la regidora de Feminisme i LGTBI, Verònica Ruiz. “Amb aquesta informació podem treballar estratègicament en prevenció, detecció i atenció de la violencia de gènere al municipi, així com en l’educació en igualtat i en la conscienciació d’absolutament tota la ciutadania”, ha assegurat l’edil.

Les enquestades han hagut de respondre a qüestionaris respectuosos amb la seua intimitat, on han estat identificades amb un número per a garantir la seua privacitat. Pel que fa la coresponsabilitat, els qüestionaris han recollit tant dades sobre la distribució de les tasques de la vida quotidiana habituals com a aquelles desenvolupades durant el confinament domiciliari a què va portar l’alerta sanitària.

Cal recordar que Castelló commemora aquest mes de novembre amb multitud d’actes el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència de Gènere, amb una àmplia programació desenvolupada pels col·lectius que integren La Plataforma per la Igualtat, la Diputació, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, la Subdelegació del Govern i el SIO. La més cridanera de les propostes que organitza el consistori és la mostra col·lectiva ‘Ciutat lliure de violència masclista’. Una trentena d’entitats de Castelló han decorat les més de 1.000 casetes que formaran l’exposició. El resultat el podrà veure el 25 de novembre al Passadís de les Arts, a partir de les 9.00 hores.

Entre les polítiques destacades de l’àrea de Feminismes i LGTBI, figuren actuacions dirigies a la sensibilització de l’alumnat de secundària, com a part del programa de prevenció de la violència de gènere en adolescents, el qual para especial atenció a les noves tecnologies i les xarxes socials.

Com a part del III Pla Municipal d’Igualtat de Oportunitats de Dones i Homes, el consistori també ha creat recentment el Protocol Municipal d’Actuació Coordinada per a l’Atenció Integral de les Dones Víctimes de Violència de Gènere. Al document s’estableixen els “procediments d’actuació i coordinació dels diferents departaments i serveis implicats en la intervenció de casos de violència contra les dones”. Sota aquest protocol, el SIO gestiona les alertes rebudes des d’altres departaments i centralitza les atencions i els seguiments a les dones.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any