L’Ajuntament de Castelló sol·licitarà a la Diputació l’ajuda de 1,4 milions d’euros del Pla Reactivem Castelló-Empreses, que permetrà ampliar les Ajudes Parèntesis del Pla Resistir que ja està tramitant l’Ajuntament (amb un valor total de 5,5 milions d’euros) i arribar a més activitats econòmiques afectades per la pandèmia, a més de destinar una altra part específica a l’oci nocturn. La Junta de Govern Local extraordinària d’avui ha aprovat la delegació de la sol·licitud de l’ajuda en la Regidoria d’Innovació Comercial i Consum. Sobre la base de l’acord que ha passat per la junta, dels 1,4 milions d’euros de la nova ajuda de l’administració provincial, 936.300 euros es tramitaran com a Ajudes Parèntesis dins del Pla Resistir; i 500.000 euros es destinaran a l’oci nocturn mitjançant l’elaboració de noves bases d’ajudes.
Aquesta nova ajuda de la Diputació, al costat dels romanents que queden dels 5,5 milions d’euros que està tramitant l’Ajuntament sobre la base del Pla Resistir després d’acabar de tancar la primera i segona fase de el  mateix, permetrà obrir una tercera fase d’Ajudes Parèntesis per part del consistori, a la qual podran adherir-se nous CNAE’s (codi de Classificació Nacional d’Activitats Econòmiques). Les noves activitats econòmiques que podran sol·licitar ajudes se centren en sectors com l’alimentació i el tèxtil, papereria, vidre, productes ceràmics, equips elèctrics i electrònics, articles d’esport, jocs, reparació de maquinària, fabricació d’instruments musicals i de subministraments mèdics i odontològics, programació, portals web, processament de dades, cultiu de vinya, de cítrics, de fruits o d’espècies, entre altres.
L’Ajuntament continua així treballant per a pal·liar els efectes socials i econòmics de la pandèmia i arribar al màxim nombre de petites empreses i persones autònomes de la ciutat que pateixen les conseqüències econòmiques derivades de la pandèmia i de les mesures de prevenció per a contindre la seua propagació. En aquest sentit, cal recordar els 1,4 milions d’euros que ja va destinar l’administració municipal l’any passat en ajudes al comerç, així com els 5,5 milions d’euros del Pla Resistir als que se sumaria la nova ajuda de la Diputació, d’altres 1,4 milions.
Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.