L’Ajuntament de Castelló ha millorat l’accessibilitat en 10 parades del transport públic urbà de la ciutat a través del Pla d’Inversions de Revitalització Econòmica de Castelló (Pirecas). “Unes obres que amplien la xarxa de parades d’autobús accessibles de Castelló amb l’objectiu de continuar avançant en una ciutat inclusiva, accessible i amable i que tenen en compte objectius de mobilitat sostenible en els quals estem treballant com els són de pacificació del trànsit i millora del transport públic urbà a Castelló”, segons ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes.

Les intervencions s’han realitzat als carrers Jacinto Benavente, Columbretes i Pablo Iglesias, Gran Via Tárrega Monteblanco, carretera Ribesalbes, avinguda Ferrandis Salvador (3), avinguda Germans Bou i Quadra Salera. La inversió supera els 37.700 euros i, en general, les intervencions s’han centrat en ampliar l’espai d’accés a les parades i instal·lar paviment podotàctil per a senyalitzar l’entrada i la zona d’accés. També s’han renovat algunes marquesines i pals d’informació.

Les millores en l’accessibilitat d’una desena de parades se sumen a les realitzades durant el 2020 en altres quatre parades, coincidint amb l’execució de nous carrils bici. Aquestes estan situades al carrer Herrero (2) i en les avingudes Borriana i Chatellerault. En les de l’avingudes Borriana i Chatellerault, s’ha instal·lat una plataforma de pvc de 12 metres, composta per una sèrie de peces que es combinen i encasten. Així, es facilita l’accés per als vianants, brindant accessibilitat i seguretat als usuaris del transport públic i millorant alhora els nivells de servei i funcionalitat del punt de parada i el seu entorn, donant prioritat a l’autobús sobre la resta de vehicles.

Cal recordar, a més, que a través de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi) es van instal·lar a Castelló 17 plataformes en altres tantes parades de bus, millorant així l’accessibilitat i contribuint a garantir esperes més segures i confortables. Aquestes plataformes asseguren l’accessibilitat a la xarxa municipal del transport urbà de tota la ciutadania -amb o sense mobilitat reduïda-; milloren la seguretat dels qui ho utilitzen en incrementar la distància amb el trànsit rodat; i aconsegueixen una espera més còmoda. A més, milloren la funcionalitat de la maniobra de recollida de viatgers del transport públic ja que impedeixen que les parades puguen estar ocupades per altres vehicles. Estan situades al carrer Sant Roc, avinguda Benicàssim (2), camí La Plana; carretera de l’Alcora (2), avinguda Germans Bou (2), Maria Rosa Molas, Columbretes, Maestro Ripollés, Joaquín Costa, avinguda de la Mar, avinguda Casalduch (2), carrer República Argentina, enfront de l’Hospital Provincial, i en l’avinguda Quevedo.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.