Castelló amplia la xarxa de banys públics i instal·la sis nous en punts estratègics de la ciutat

  • Marco destaca l'aposta per la inclusió i la millora que suposen per a famílies amb xiquets, majors i persones amb mobilitat reduïda

VilaWeb
Redacció
19.02.2021 - 15:54

Castelló amplia la xarxa de banys públics amb altres sis que se situen en la plaça Fadrell, a l’entorn del carrer Onda, els limítrofs de l’estació de Renfe, la plaça Doctor Marañón, els voltants de la Biblioteca Rafalafena i el parc Jocs Tradicionals. Aquests se sumen als huit instal·lats durant la passada legislatura, en les places Botànic Calduch i Jutge Borrull, al parc Geòleg Royo, en l’avinguda Rei don Jaime, plaça Fernando Herrero Teixidor, Ronda Est, plaça de la Pau i al costat del Mercat Central.

“La xarxa de banys públics que ara ampliem contribueix a millorar la qualitat de vida de la ciutadania, sobretot de col·lectius com les famílies amb xiquets xicotets, persones majors o amb alguna discapacitat, que ara disposen de serveis municipals oberts”, ha explicat l’alcaldessa, Amparo Marco, durant la recepció de les obres, al costat del regidor d’Obres i Projectes Municipals, José Luis López, i tècnics municipals. “Amb els sis nous banys, Castelló ja comptarà amb catorze banys públics, inclusius i adaptats, per tota la ciutat. Aquesta és una iniciativa per la qual la ciutat és exemple en matèria d’inclusió a nivell nacional, com així ens ho han traslladat des de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies”, ha ressaltat Marco.

Per part seua, López ha destacat l’aposta de l’equip de govern per inversions amb sentit social com aquesta, inclosa en el paquet d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS), amb un pressupost de 294.000 euros. “Un projecte que consolida a Castelló com una ciutat cada vegada més accessible i inclusiva, amb lavabos unisex i adaptats a les persones amb mobilitat reduïda, que té un impacte directe en el dia a dia de la ciutadania”, ha indicat.

Els nous banys són sis mòduls prefabricats revestits amb ceràmiques de diferents classes cadascun i fabricades a la província de Castelló. Cadascun d’ells consta d’una cabina d’higiene autonetejadora de dimensions 2,2×2,2 metres amb control d’accés automàtic i sistema de detecció de presència. A més, com una de les millores de l’obra, inclouen canviadors de bebé.

Amb aquest projecte, el govern municipal continua potenciant les instal·lacions públiques per a millorar el benestar de la ciutadania i fer de Castelló una ciutat més inclusiva, com així s’ha reconegut a nivell nacional a través de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), que ha destacat aquesta iniciativa com a exemple.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any