Castelló adjudica la gestió del centre Urban per 890.000 euros per a la seua dinamització comunitària

  • L'alcaldessa destaca la importància d'aquesta infraestructura, que s'ha convertit en tot un punt de trobada per a la ciutadania

VilaWeb
Redacció
09.04.2022 - 09:13

L’Ajuntament de Castelló ha adjudicat el servei de gestió integral del centre ‘Urban Castelló’ per un pressupost de 887.667,83 euros (IVA inclòs) i un temps de 25 mesos amb l’objectiu de transformar la instal·lació en un espai de trobada que permeta promoure i fomentar accions de dinamització comunitària i continuar desenvolupant el programa d’activitats per a gent gran.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat la importància d’aquesta infraestructura per als veïns i veïnes de la ciutat, especialment de la zona Oest, “perquè s’ha convertit en tot un centre de dinamització comunitària, acció social, participació i un punt de trobada per a les persones majors, a través de tot un programa d’activitats d’oci i de promoció de l’envelliment actiu”.

La Junta de Govern Local ha aprovat adjudicar a Mediterrània Gestió Social i Cultural la contractació del servei integral del Centre Urban pel preu anual del contracte de 387.345,96 euros (IVA exclòs) i de prop de 890.000 euros durant els 25 mesos.

A través d’aquesta contractació, l’Ajuntament posarà a la disposició de l’adjudicatària el citat centre per a la seua gestió integral, que consistirà tant en la gestió del funcionament diari del centre Urban; el manteniment i conservació i neteja diària de les instal·lacions; la Sala de Lectura i usos polivalents; l’Aula d’Informàtica; i els serveis especialitzats dirigits a persones majors (fisioteràpia, atenció psicològica i bugaderia), així com la realització d’activitats per a persones de totes les edats en modalitat presencial i, de manera ocasional, via streaming dels programes dirigits a la ciutadania en general i el programa d’activitats per a gent gran.

“Amb aquesta contractació, l’ajuntament promou la transformació del Centre Urban en tot un espai de dinamització comunitària, amb activitats dirigides a totes les edats, entenent el centre com un recurs d’acció social que busca promoure i fomentar la convivència, la participació i el desenvolupament personal i de les relacions intergeneracionals”, ha explicat la regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera.

La duració del contracte és de 25 mesos a comptar des de l’1 de maig de 2022 o des de l’endemà al de la seua formalització. L’Ajuntament destinarà per a la seua execució un pressupost de prop de 890.000 euros: 284.680 euros per a l’exercici 2022 (de maig a desembre), 423.020 euros per a 2023 i 177.925 euros per als primers cinc mesos de 2024. La licitació no inclou els serveis de podologia, perruqueria i cafeteria-menjador, que seran objecte d’una altra contractació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any