Castelló adjudica el contracte de manteniment de vies públiques i clavegueram per 5,4 milions

  • El regidor d'Urbanisme destaca la contractació que permetrà millorar l'entorn urbà i la seguretat viària i de les persones

VilaWeb
Redacció
01.04.2022 - 18:31
La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló ha adjudicat el contracte del servei de reparació i manteniment de vies públiques, xarxa de clavegueram i altres infraestructures, a l’empresa Becsa SA, per un import de 5,4 milions d’euros i una duració de quatre anys.

“L’adjudicatària serà l’encarregada de realitzar el manteniment i les millores de les calçades del terme municipal, així com de la xarxa de clavegueram i altres infraestructures”, ha explicat el regidor d’Urbanisme, José Luis López, al mateix temps que ha destacat l’impacte que aquestes obres tenen en la millora de l’entorn urbà i en la seguretat viària i de les persones.

El servei abastarà la totalitat de les vies públiques, xarxa de clavegueram i altres infraestructures propietat de l’Ajuntament de Castelló, aquelles altres que s’executen i reben per l’Ajuntament durant el període de vigència del present servei, així com aquelles que no sent de propietat municipal, els correspon el seu manteniment. L’àmbit d’aplicació de les vies públiques comprén tant les calçades, les zones d’aparcament, voreres, qualsevol tipus d’itineraris per als vianants o cicle-rutes que formen part d’elles, com a ponts o obres de fàbrica amb els seus sistemes de drenatge i els seus elements de contenció, abalisament i senyalització, fins i tot mobiliari urbà.

Quant a la resta d’infraestructures s’inclouen: la xarxa de col·lectors per gravetat, amb els seus pous de registre, embornals, sistemes de drenatge, sistemes d’alleujament i retenció, càmeres de descàrrega i escomeses de sanejament domiciliàries que estiguen degudament registrades, fins i tot les seues arquetes de registre. També els col·lectors impulsats amb les peces especials que la conformen, els sistemes de drenatge longitudinal i transversal dels vials i les seues obres de fàbrica, i les actuacions de reparació d’obra civil en sèquies. A més de totes aquelles instal·lacions de proveïment d’aigua potable des del seu comptador fins al punt de proveïment, com ara fonts d’aigua potable i escomeses de proveïment a instal·lacions municipals, així com qualsevol altra infraestructura de serveis urbans i via pública municipal.

En aquesta contractació figuren millores en termes de qualitat, com l’encamisat del col·lector de la plaça Cardona Vives-Asarau, l’encamisat del col·lector de l’avinguda València, passos de vianants amb tecnologia LED, pla d’accessibilitat, georradar, inspecció de col·lectors amb càmeres CCTV (Circuit Tancat de Televisió) i serveis de topografia. També contempla millores de caràcter mediambiental, com a mobiliari urbà sostenible i ús d’àrids reciclats; i millores en termes de gestió, entre elles l’ús de metodologia de modelatge BIM (a través d’un model digital 3D) i millores en la plataforma existent.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any