El regidor de Compromís per Benicàssim, Joan Bonet, ha denunciat davant de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu els valors cadastrals que els immobles de la localitat costera tenen assignats, en considerar-los abusius. Segons consta  en l’escrit presentat en la Comissió de Peticions, es fa referència al Comitè Permanent sobre el Cadastre en la UE, segons el qual, el valor cadastral té una utilització eminentment fiscal, sent necessari adoptar determinades cauteles en la seua determinació que permeten que les oscil·lacions que es produeixen o es poden produir en el mercat immobiliari no facen necessària la seua modificació, excepte en el cas en què aquestes oscil·lacions siguen substancials. Per tant, com en l’actualitat els valors dels immobles han patit una caiguda sense precedents, amb pèrdues de valor de vora la meitat de l’import que es va fixar en 2007, Bonet demana una actualització per adaptar a la realitat aquestes valoracions.

A més, segons el mateix Comitè del Cadastre de la UE, per a la fixació del valor cadastral, el teòric valor de mercat obtingut, es multiplicarà per un coeficient de referència al mercat establit actualment en 0,50. També, els valors cadastrals obtinguts mitjançant l’aplicació de les diferents normes i coeficients, reflectiran aproximadament el 50% dels valors de mercat detectats, per a que tinguin una certa estabilitat en el temps, per la qual cosa urgeix una revisió amb valoracions reals, ja que els valors actuals o defineixen la realitat immobiliària, o estan inclús per damunt d’ella, per tant, la base per calcular l’impost sobre béns immobles, dobla realment la recomanació del Comitè.

Bonet, entre la documentació adjuntada, ha aportat també les més de 3400 signatures recollides en la localitat, en les quals es demanaven mesures per a valorar d’acord amb la realitat els immobles urbans, baixades del IBI o la regulació del impost de la plusvàlua, així com l’evolució dels preus del mercat segons l’Institut Nacional d’Estadística o la norma de multiplicació per 0,50 dels valors de mercat dels immobles, demanant a la Comissió de Peticions, “Entenc que es vulnera la normativa recomanada en el Comitè Permanent sobre el Cadastre en la Unió Europea en quant a la periodicitat en les valoracions i actualitzacions cadastrals, que en la majoria de països més poblats de la Unió, es realitzen en un interval comprès entre 4 i 6 anys (Annex 4), a excepció d’Espanya, Itàlia i Bèlgica (cada 10 anys)”.

“La valoració de béns immobles i el seu procés, recollida al seu torn en la documentació existent en el citat Comitè Permanent sobre el Cadastre”.

“La vulneració del principi d’igualtat entre territoris que l’estat espanyol ha realitzat, en valorar amb preus excessivament elevats, les unitats urbanes i urbanitzables de localitats turístiques, com és el cas de Benicàssim, sense una correcció ràpida en el temps, ja que aquestes precisament són les primeres afectades quan es produeix un desplome, com l’ocorregut des del 2007 fins a l’actualitat”.

“Totes aquestes demandes han estat recollides en l’escrit presentat a la Comissió de Peticions i suposen un pas endavant, pel compromís, que tant jo, com el meu grup polític, vam adquirir en presentar-nos fa quasi dos anys en les eleccions municipals en Benicàssim”, ha remarcat Joan Bonet, que ha finalitzat demanant una fiscalitat justa per als veïns i veïnes, que porten 10 llargs anys patint la confiscació dels seus estalvis, mitjançant un impost que dobla (almenys) la realitat dels valors immobiliaris actuals.

 

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.