La cap de llista del PSOE castellonenc, Amparo Marco, ha estat reelegida alcaldessa de la ciutat, amb els 10 vots de la seua formació, els 3 de Compromís i els 2 d’Unides Podem-CSeM-EUPV, la qual cosa li ha permés sumar 15 vots i superar així la majoria absoluta, que es troba en 14. Després que el dijous les converses entre les tres forces progressistes semblaven a la vora del trancament, el divendres una llarguíssima reunió entre els tres equips negociadors va permetre desencallar-les i arribar a un acord.

En el nou govern municipal, el PSOE tindrà un protagonisme molt major que no tenia en l’anterior, ja que la correlació de forces ha canviat al seu favor: en aquest sentit, recordem que els darrers quatre anys, els socialistes tenien 7 regidors, contra 4 de Compromís i 4 més de Castelló en Moviment, que donava des de fora suport extern a l’Executiu. Ara, Compromís, que ha vist reduir la seua representació de 4 regidors a 3, mantindrà finalment dues de les àrees que havia gestionat i considerava imprescindibles, com són Educació, que segurament passarà al nou regior Francesc Mezquita, i Cultura, que amb tota probabilitat continuarà en mans de Vero Ruiz; però perdrà la vicealcaldia, una figura que serà eliminada, perdrà Esport, una àrea  de la qual se’n faran càrrec els socialistes, i mantindran la representació en Reciplasa i l’àrea de gestió de rsiuds, així com Igualtat, Memòria històrica i Participació ciutadana. Per la seua, els dos regidors de Podem es faran càrrec de Vivenda i de Transició Ecològica.

El nou ajuntament tindrà nou tinences d’alcaldia, de les quals sis, és a dir, dues terceres parts, seran per al PSOE, dos per  a Compromís i una per a Podem. Entre les àrees que assumiran els socialistes es troben les més importants de l’organigrama: l’exercici de la Portavocia, Urbanisme, Hisenda, Festes, Esports o Benestar Social.